„Spune-mi ce mananci ca sa-ti spun cine esti”
Blog culinar cu retete inedite testate de mine.
duminică, 17 iulie 2011
Skordalia apo poure patatas-Scordalia cu piureu de cartofi
Ingrediente
2-3 cartofi fierti si facuti piureu, 7-8 catei de usturoi (sau dacă sunteţi un "devotat", puteţi pune mai mult usturoi) pisati bine, sare marina neiodata-piper negru proaspat macinat, 1/4 lingurita cuisoare pisate bine, ulei de masline extravirgin, zeama de la 1/2 lamaie.
Mod de preparare:
faceti piureul, adaugati usturoiul, sarea si piperul, cuisoarele si uleiul de masline si frecati bine pana la inglobare . Pentru a deveni mai spumos adaugati si putina apa. La sfarsit adaugati zeama de lamaie si mai amestecati putin. dati la rece cel putin o ora si puteti servi la aperitive-Meze sau ca garnitura la un Suvla sau Suvlaki. Stingeti iuteala usturoiului cu un pahar de Tsipouro.
Kali orexi!Pofta buna!
0
comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere