Acest minunat si usor de preparat care seamana cu pizza italieneasca vine din insula Kimolos- o micuta insula greceasca din Cicladele de Vest (http://www.kimolos-island.com) care a facut parte din Ducatul Venetian al Cicladelor si de aici si influentele in gastronomie. Daca vreti doar relaxare si plaja si linsite merita sa vizitati aceasdta micuta insula si pe sora ei Milos de care a fost despartita de un cutremur in vremuri de demult. Cateva secrete care trebuiesc respectate:se lasa sa creasca aluatul cel putin 1/2 ora inainte de a-l prepara si baga la cuptor(acest preparat se vrea cu aluat pufos care va lua aromele din sucul de rosii si uleiul de masline care urmeaza sa fie pus pe deasupra), rosiile sa fie bine coapte dar nu soiuri apoase, folsoiti numai ulei de masline extravirgin de buna calitate.
Ingrediente:
Pentru aluat: o ceasca cu apa calduta,1/2 lingura zahar, 1/2 ceasca ulei de masline,1 pachet de drojdie de 25 gr., 3.1/2 cesti de faina de buna calitate,1 ceasca gris, un picut de lapte, un varf de cutit sare .Pentru umplutura: 2 cepe rosii +2 albe taiate ineluse
,4 rosii medii, taiate rotund, sare si piper dupa gust, 2 linguri oregano, optional se poate decora si cu niste branza Kefalograviera rasa
Mod de preparare:
Intr-o farfurie se pune drojdia putina apa si lapte si zaharul si se lasa cateva minute sa se faca maiaua. Apoi aceasta se rastoarna in castronul in care in prealabil am pus faina,grisul , uleiul de masline si sarea. Se adauga apa treptat si se framanta , adaugand cate putin pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini si face bolboroace deasupra (mainile trebuiesc pudrate cu faina).. Se unge cu ulei de masline tava de copt se intinde aluatul in ea cu marginile rasfrante si se lasa la loc caldut sa creasca cam 1/2 ora. Dupa aceasta se stropeste din nou cu ulei se pune un pat de ceapa urmat de unul de rosii, se presara oregano si optional branza rasa, se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat si se da la cuptorul bine incins. Va sta la copt aproximativ 35-40 minute sau pana observati ca aluatul s-a maronit (nu s-a ars). Se serveste calda dar este mai buna a doua zi doar putin incalzita si stropita un pic cu ulei aromat de masline.
Kali Orexi!Pofta Buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere