marți, 4 august 2020

Χταπόδι κρασάτο στην κατσαρόλα-Chtapódi krasáto stin katsaróla-Caracatiță în sos de vin

Ingrediente: 1 caracatiță în jur de 1 ½ kg (tăiată în bucăți), 1 cană ulei de masline extravirgin, 10 cepe roșii uscate medii, tăiate în 4 dar nu până jos, 1 lingură de zahăr, 2 roșii mari coapte, 1/2 cană vin alb sec, 1 lingură oțet balsamic, 1/2 pahar de coniac Metaxa, 1 frunză de dafin, 4-5 boabe de enibahar, 1 lingură de miere de cimbru, sare marină neiodată și mult piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare: Pentru această rețetă, încălziți mai întâi uleiul într-o cratiță și adăugați ceapa, pe care o lăsați la foc mic  până se înmoaie bine fară să se ardă. La început o presarați cu zahăr și  amestecați ușor. Când ceapa este gata adăugați caracatița. Lăsați-o să își schimbe culoarea câteva minute. Adăugați toate lichidele, condimentele și roșiile. Fierbeți la foc mediu până când caracatița este moale. Când caracatița se înmoaie bine, și sosul a scăzut reduceți focul la mic și gătiți energic doar încă câteva minute și doar până când sosul se îngroașă. La sfârși adăugați mierea și dacaă mai este nevoie un pic de piper și sare. Amestecați încă o dată  bine. Serviți caracatița cu sosul răcit și cartofii prăjiți.

Spor la treabă și poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere