Cartofi cu vinete, o mâncare de vară, ușoară și rapidă, care se servește cu smântană și pâine proaspătă.
Ingrediente: 4 cartofi albi, 4 vinete medii, 2 căței de usturoi, 1 ceapă albă tăiată marunt, 1/2 cană ulei de măsline, 1 frunză de dafin, 1 lingură de pastă de roșii, 1 linguriță de zahăr, 10 roșii cherry, sare marină neiodată și piper negru proaspăt măcinat.
Mod de preparare: Mai întâi spălați și curățați vinetele. Tăiați-le în bucăți mari și lăsați-le 10
minute într-un bol cu sare presărată pe deasupra să-și lase zeama. Se mai pot ține și într-un bol cu apă.. Curățați cartofii și tăiați-i în patru. Se încălzește uleiul de măsline și se înăbuse usturoiul și ceapa timp
de 2 minute fără să se ardă; și se adaugă mai întâi zahărul după care pasta de tomate. Adăugați apoi cartofii și vinetele (scurse, după ce le presați mai întâi cu mâna)
și roșiile și amestecați ușor. Umpleți cu apă suficientă
pentru a acoperi mâncarea, aproximativ 1 pahar. Condimentați cu sare și piper
și adaugați frunza de dafin. Se fierbe pentru 25 minute, sau până când cartofii se înmoaie
bine și sosul este gros. Odată îngroșat, mâncarea este gata. Serviți cu pâine proaspătă, felii de Feta și o salata Horiatiki alături.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere