marți, 4 august 2020

Χταπόδι στιφάδο στο φούρνο-Chtapódi stifádo sto foúrno-Caracatță la cuptor

Ingrediente: 1 caracatiță  la 1½ kg, 1/2 cană ulei de măsline extravirgin, 3 cățri usturoi, 5 cepe albe medii (tăiate în rondele groase), 6 cartofi albi medii (tăiați în bucăți), 1/4 cană oţet,  coaja de la o portocală bio, 1 lingură de pastă de roșii, 2 roșii coapte (tăiate în 4),  2 frunze de dafin, câteva fire de oregano verde și de rozmarin, 5-6 boabe de enibahar, sare marină neiodată și piper verde proaspăt măcinat.

Mod de preparare: pentru această tocană de caracatiță la cuptor, curățați mai întâi caracatița dacă nu a făcut-o cel de la care ați cumparat. Îndepărtați ochii și gura. Întoarceți-o și spălați-o bine. Tăiați tentaculele caracatiței în bucăți mai mari iar partea de cap în bucăți mici. Puneți-o într-un bol și adăugați jumătate din uleiul de măsline și jumătate din oțet. Adaugați coaja de portocală, condimentele și ierburile. Amestecați, acoperiți și lăsați deoparte la marinat, câteva ore. Apoi când este gata, într-o cratiță care merge a cuptor, adăugați uleiul de măsline rămas și lăsați ceapa și usturoiul la foc mediu până devin transparente. Adăugați pasta de roșii și lăsați timp de 1 minut învârtind ușor. Adăugați apoi oțetul rămas și zeama de la marinată inclusiv coaja de portocala și lăsați ingredientele să se evapore un pic, lasând aromele de portocale din oțet. Puneți cartofii, ceapa, roșiile iar la sfârșit puneți și bucățile de caracatiță. Condimentați  cu sare și piper și amestecați. Acoperiți și dați la cuptor timp de 45 minute la 170 de grade C. Descoperiți tigaia și continuați să gătiți aproximativ încă 30 minute, până când bucățile de caracatiță sunt făcute iar  cartofii s-au inmuiat bine ca să-i putem pasa să-i transformăm in piure.

 

Spor la treabă ți poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere