marți, 4 august 2020

Ελληνική συνταγή, Φέτα με σουσάμι και μέλι-Ellinikí syntagí, Féta me sousámi kai méli-Rețetă grecească, Feta cu susan și miere

Ingrediente: 2 bucăți feta grecească, apă, făină, 2 ouă, semințe de susan, miere de cimbru, ulei de fript.


Mod de preparare: Dacă aveți o bucată groasă de Feta, începeți prin a taia 2 felii de grosimea unui deget. Bateți energic cele două ouă. Dați bucățile de Feta prin apă, după care prin făină, după care prin ou și la sfârsit prin semințele de susan. Încălziți in tigaie uleiul puneți bucățile de Feta și prăjiți-le până se rumenesc frumos pe amândouă părțile. Când sunt gata scoteți-le să se scurgă pe șervet de hârtie, după care le așezați pe farfurie și le stropiți din abundență cu miere. Serviți cu niște cartofi prăjiți alături (πατάτες τηγανητές-patátes tiganités), făcuți în stil grecesc și presărați cu oregano..

Spor la treabă și poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere