Ingrediente: 1/2 kilogram piept de pui fără piele și dezosat, 1 cană iaurt
grecesc 10%, 2 linguri suc
proaspăt de lămâie, 3 căței de usturoi tocați, 1/2 linguriță piper cayenne, 1/4 linguriță
chimion pudră, 1/2 linguriță muștar Dijon+ 1/2 linguriță mustar grecesc cu busuioc, puțină miere, sare marină neiodată, piper, un mănunchi de frunze de coriandru tocat fin, cimbru și oregano, ulei cât este necesar.Pentru mazăre:ulei de măsline, 1-2 cepe albe tăiate cubulețe, 5-6 căței de usturoi, 10 roșii cherry, apă, sare marină neiodată, piper mozaic proaspăt măcinat, oregano, 300 gr. mazăre boabe.
Mod de preparare: Pasul 1: Într-o pungă mare de plastic resigilabilă, amestecați
iaurtul cu toate ingredientele. Adăugați pieptul de pui tranșat după dorință, amestecați un pic și platizați puga. Sigilați apoi punga și transferați într-un vas la frigider cel puțin
3 ore sau peste noapte. Aduceți puiul la temperatura camerei înainte de a continua gătirea.Pasul 2 Puneți pe foc grătarul și
încălziți-l la (uleiți grătarul cu puțin ulei). Îndepărtați puiul din marinată, răzuind
orice exces; aruncați marinada. Condimentați puiul cu sare și piper. Așezați pe grătar,
întorcând o dată, până când puiul este rumenit și aproape făcut. Se poate face și la tigaie cam timp de 15 minute sau până se rumenește frumos.Pentru mazăre: într-o oală se adaugă uleiul de măsline, ceapa tăiată cubulețe, usturoiul și se înăbușe până la translucid. Adăugați roșiile cherry, apă, sare, piper, oregano și lăsați să se reducă zeama. Adăugați mazărea și fierbeți până când mazărea se înmoaie. La sfârșit terminați cu mult mărar. Serviți cu feta și pâine.
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere