Ελληνική κρεμμυδόσουπα-Ellinikí kremmydósoupa
Ingrediente:
2 kg. de ceapa
curatata ( taiata rondele), 4 catei de usturoi,
100 ml. ouzo, 200 gr. branza feta, ulei de masline extravirgin, 1 lingurita cu unt, 1 lingurita de zahar, 1 lingurita faina , 2 l. bulion legume,piper, sare marina neiodata, 1 frunza de dafin, cateva crengute de cimbru proaspat, felii de paine cat este necesar pentru servire.
100 ml. ouzo, 200 gr. branza feta, ulei de masline extravirgin, 1 lingurita cu unt, 1 lingurita de zahar, 1 lingurita faina , 2 l. bulion legume,piper, sare marina neiodata, 1 frunza de dafin, cateva crengute de cimbru proaspat, felii de paine cat este necesar pentru servire.
Mod de preparare:
Κρεμμυδόσουπα με μαύρη μπίρα-Kremmydósoupa me mávri bíra
Ingrediente:
0,75 kg. ceapa taiata rondele, 2 linguri de ulei
de masline, 2 linguri unt,1 lingurita faina, 2 ardei iuti mai marisori , 500 ml. apa, 150 ml.bere neagra, 1 frunza de dafin, 1 lingurita de zahar, sare marina neiodata si piper alb proaspat macinat dupa gust; Pentru feliile de paine de servire: paine
feliata ( nu din cea cu maia), 150 gr. branza kefalotiri rasa, oregano proaspat sau uscat, ceva sare si piper.
Mod de preparare:
La fel ca si la reteta anterioara, se caleste un pic, fara ardere ceapa amestecand adesea, pana cand ceapa se caramelizeaza frumos. Cand sunteti gata,
adaugati faina si amestecati. Intr-un vas de ceramica (sau in cateva boluri ceramice din acelea cu tortite laterale) adaugati apa, berea , frunza de dafin si ceapa
caramelizata. Se amesteca usor si se acopera cu un capac dupa care se da la cuptor 1,1/2 ora. In acest timp pregatiti painea pentru servit astfel:Taiati painea in
felii groase de 3 cm, asezati-le intr-o
tava de copt , presarati pe deasupra branaza rasa si asezonand cu oregano ceva sare si piper si dati la copt
8-10 minute sau pana cand se topeste branza. Serviti supa in boluri sau in micile vase ceramice in care ati facut-o impreuna cu 2 felii de paine pregatita ca mai sus.
Pofta buna! Kali Orexi!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere