luni, 26 martie 2018

Ελινικοσ Πασχαλινά Κουλουράκια-Elinikos Paschaliná Koulourákia-Prajiturele grecesti specifice de Pasti


Ingrediente:

2 gr. mastic ( pe care il pisam cu putin zahar intr-un mojar), 180 gr. zahar, coaja rasa de la  2 portocale bio, 80 gr. miere, extract de vanilie, 7 gr. pulbere de mahleb, 300 gr. unt la temperatura camerei, 700 gr. faina, 3 oua, 60 ml. lapte, 30 ml. coniac de buna calitate, 1 lingurita praf de copt, 1 galbenus de ou -diluat  cu o  lingura apa.

Mod de preparare:

Preancalziti cuptorul la 180 gr.C. Intr-un mojar, puneti granulele de mastic cu 10 gr. zahar si pisati pana cand masticul devine pulbere. Transferati amestecul in bolul de amestec al malaxorului si adaugati coaja de portocala, restul de  zahar, mierea, extractul de vanilie, pudra de mahleb, untul  si bateti foarte bine cu mixerul  timp de 7-8 minute pana cand amestecul este bine amestecat. Adaugati o lingura faina iar apoi adaugati un ou, amestecand in continuare pana la absorbire dupa care si pe celelalte oua pe rand la fel.  Apoi adaugati laptele, coniacul si bateti viguros pana cand totul este inglobat. Se  amesteca, cu o lingura, intr-un castron restul de faina cu praful de copt si se pune in malaxor peste cealalta compozitie. Bateti cateva secunde pana cand incepe amestecarea. Scoateti recipientul si continuati sa amestecati amestecul cu mainile pana cand aluatul este legat. Luam putin aluat (aproximativ 30-35 gr.) si formam prin  rotire prajiturelele. Ar fi bine sa le faceti cam la fel de marime pentru a se prepara in acelasi timp. Puneti biscuitii astfel formati intr-o tava de copt si ii dati pe deasupra cu galbenusul batut si diluat cu apa. Coaceti timp de 20 de minute sau pana se fac in functie de cuptor.
Scoateti prajiturelele  din cuptor, lasati-le sa se raceasca si  serviti-le la masa de Pasti.

Spor la treaba!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere