Ingrediente:
2 gr. mastic ( pe care il pisam cu putin zahar intr-un mojar),
180 gr. zahar, coaja rasa de la 2
portocale bio, 80 gr. miere, extract de vanilie, 7 gr. pulbere de mahleb, 300
gr. unt la temperatura camerei, 700 gr. faina, 3 oua, 60 ml. lapte, 30 ml.
coniac de buna calitate, 1 lingurita praf de copt, 1 galbenus de ou -diluat cu o
lingura apa.
Mod de preparare:
Preancalziti cuptorul la 180 gr.C. Intr-un mojar, puneti
granulele de mastic cu 10 gr. zahar si pisati pana cand masticul devine
pulbere. Transferati amestecul in bolul de amestec al malaxorului si adaugati
coaja de portocala, restul de zahar,
mierea, extractul de vanilie, pudra de mahleb, untul si bateti foarte bine cu mixerul timp de 7-8 minute pana cand amestecul este
bine amestecat. Adaugati o lingura faina iar apoi adaugati un ou, amestecand in
continuare pana la absorbire dupa care si pe celelalte oua pe rand la fel. Apoi adaugati laptele, coniacul si bateti
viguros pana cand totul este inglobat. Se
amesteca, cu o lingura, intr-un castron restul de faina cu praful de
copt si se pune in malaxor peste cealalta compozitie. Bateti cateva secunde
pana cand incepe amestecarea. Scoateti recipientul si continuati sa amestecati
amestecul cu mainile pana cand aluatul este legat. Luam putin aluat
(aproximativ 30-35 gr.) si formam prin
rotire prajiturelele. Ar fi bine sa le faceti cam la fel de marime
pentru a se prepara in acelasi timp. Puneti biscuitii astfel formati intr-o
tava de copt si ii dati pe deasupra cu galbenusul batut si diluat cu apa. Coaceti timp de 20 de
minute sau pana se fac in functie de cuptor.
Scoateti prajiturelele din cuptor, lasati-le sa se raceasca si serviti-le la masa de Pasti.
Spor la treaba!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere