joi, 25 iulie 2013

Semifreddo cu capsuni si zmeura

Ingrediente:

O cutiuta de frisca lichida 250-300 ml., 200 gr. lapte condensat, 2 galbenusuri batute spuma cu 3 lingurite de  zahar brun, 150 gr. zmeura, 150 gr. capsuni, ceva zeamil pt. ingrosare sau mascarpone, un pliculet zahar vanilat, un capetel de baton de vanilie, un pic de scortisoara pudra.

Mod de preparare:
Bateti  galbenusurile  cu zaharul si  fierbeti-le pe bain Marie  pana devin spumate, dupa care le raciti rapid in baie de apa. Cand s-au racit bine amestecati cu laptele condensat adaugand treptat :zaharul vanilat, capetelul de vanilie si scortisoara. pentru a deveni mai ferme puteti adauga zeamil sau mascarpone. Peste frisca batuta bine de tot adaugati cu grija amestecul de ou si lapte condensat si incorporati bine. In aceasta compozitie adaugati capsunile si zmeura zdrobite bine amestecand usurel. Acest amestec il turnam in forme sau intr-un castronas mai mare si dam la frigider pentru cel putin 4 ore. Inainte de servire ornam artistic sau cat putem noi cu ceva zmeura.
Spor la treaba si mai ales sa aveti pofta!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere