Ingrediente:
1 ceasca faina ,1/2 lingurita de sare, 350 gr branza proaspata de vaci (sau Ricotta),1 lingura+1 / 2 cana de zahar brun,5 linguri unt moale, 1 / 2 cana miere, 3 oua batute energic, coaja rasa de la o lamaie sau de la o portocala, un capetel de baton vanilie, 1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Cerneti faina intr-un castron mare de lucru, adaugati apoi sarea, 1 lingura de zahar si untul precum si cu usurelul apa rece de la frigider. Amestecati cu mana pana transformati intr-un aluat compact. Cand este gata il infasurati strans intr-o folie de plastic si-l dati la frigider pentru o ora.Intre timp incalziti cuptorul la maxim. Dupa ce s-a odihnit aluatul la rece il scoateti si-l intindeti cu facaletul pe masa presarata cu faina, pana ii dati forma tavii in care veti coace dar cu 1-2 cm mai mult decat aceasta.Impaturiti-o apoi in jumatate si asezati-o in tava de copt. Cu mana apasati usurel spre exteriorul tavii pana va ies cam cu 1-2 cm din tava marginile. Acoperiti cu o folie de aluminiu peste care puneti niste boabe de fasole ca sa o tina apasata si coaceti partial pentru 15 minute(cam pana cand se aureste partial). Lasati sa se răceasca inainte de a scoate fasolea si folia .In tot acest timp amestecati intr-un castron branza, zaharul , vanilia scortisoarasi mierea, adaugati pe rand ouale si coaja de lamaie/portocala amestecand bine.Cand s-a racit bine coca se toarna amestecul peste ea se niveleaza bine si se da la cuptor pentru 40-45 minute sau pana cand fata este maroniu aurie si au aparut fisuri pe ea.Poate fi consumata atat fierbinte cat mai ales rece.
Kali Orexi1 pofta Buna!
O reteta foarte simpla, dar rezultatul este delicios: combinatia perfecta intre un aluat fraged si crema de branza cu aroma de scortisoara.
RăspundețiȘtergereEu am folosit un fel de urda de capra, in loc de ricotta.
Felicitari pentru blog, am incercat mai multe retete si toate au fost la inaltime!
multumesc de aprecieri si va mai astept pe aici
RăspundețiȘtergere