duminică, 17 mai 2020

Χταπόδι φούρνου με πατάτες-Chtapódi foúrnou me patátes-Caracatiță la cuptor cu cartofi



Ingrediente: 300 gr. tentacule  caracatiță ( eu am avut varianta prefiartă), 70 ml. ulei de măsline extravirgin, 1/2 linguriță de semințe de coriandru, 1 linguriță  semințe chimion, 5 căței de usturoi, 3 cartofi mari (eu am folosit mai multicei din cei noi), 1 linguriță de oțet balsamic de rodie (dar puteți să folosiți din oricare), 2 lingurițe de pastă de roșii, sare marină neiodată și piper după gust, 1 ardei iute mărunțit, ceva  rozmarin, un pic de  cimbru și oregano, coaja rasă și sucul de la o lămâie. Pentru servire: cimbru, paine cu măsline, brânză feta, oregano, ulei de masline, piper dacă mai este necesar.




Mod de preparare: Pentru uleiul de măsline infuzat, puneți un

vas la foc, adăugați uleiul de măsline, semințele de coriandru, semințele de chimen și usturoiul. Lasați ingredientele să se încălzească.

De îndată ce amestecul face spumă,  scoateți de la foc și  lasați să se răcească. Pentru cartofi, curățați cartofii și tăiați-i grosolan. Transferați într-un bol mare,  adaugați uleiul de măsline infuzat și amestecați bine. Pentru caracatiță, preîncălziți cuptorul la maxim.

Tăiați caracatița dacă este întreagă în 2 bucăți cu un cuțit pentru a o curăța. Îndepărtați părțile de deasupra și dedesubtul ochilor și aruncați. Îndepărtați gura apăsând cu mâinile. Curățați capota caracatiței întorcându-l în interior. Spalați cu multă apă după care tăiați în bucăți și  adaugați în bolul cu ​​cartofii. Adăugați pasta de roșii, piper, sare, ardei iuti roșii, rozmarin, cimbru, suc de lămâie, coaja rasă de lămâie și oțet balsamic de rodie. Amestecați bine.

Transferați într-un vas termorezistent și coaceți timp de 2 ore (dacă este prefiartă mai puțin până se fac cartofi -care ar fi bine în acest caz sa-i fierbeți un pic înainte).

Se servește preparatul cu cimbru, pâine cu măsline, brânză feta, oregano proaspăt, ulei de măsline și piper.

Spor la treabă și poftă bună!

 Rețetă preluată de pe https://akispetretzikis.com/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere