duminică, 17 mai 2020

Χταπόδι καρπάτσιο-Chtapódi karpátsio-Carpaccio de caracatiță




Ingrediente: Tentacule de caracatiță aproximativ 250 gr., 40 ml. oțet de vin roșu, 70 ml. vin roșu, 1,2 linguriță ienibahar, 1/2 linguriță de semințe coriandru, 1/2 linguriță de boabe de piper verde, 2 frunze de dafin, 2 foi de gelatină; Pentru  servire:frunze de rucola sau păpădie, capere, sare marină neiodată și piper după gust, ulei de măsline extravirgin.





Mod de preparare: Puneți tentaculele de caracatița într-un bol și

adaugați oțetul, vinul, ienibaharul, coriandrul, piperul, frunzele de dafin și amestecați bine. Lăsați deoparte timp de 1 oră pentru a se marina. Preîncălziți cuptorul la maxim. Tapetați cu  folie de aluminiu peste care puneți hârtie pergament după care adăugați marinata în interior, transferați într-un vas de copt și gătiți timp de 2 ore (sau mai puțin dacă este prefiartă). Într-un bol adăugați gelatina, multă apă rece și puneți deoparte ca să se înmoaie. Scoateți caracatița din vas când este gata și transferați lichidul într-un bol. Adaugați gelatina foarte bine scursă și  amestecați foarte bine până se topeșt gelatina. Luați un pahar de hârtie de unică folosință și tapetați-l la interior cu folie de plastic. Puneți tentaculele vertical până când se umple întregul pahar. Umpleți cu lichidul cu gelatină, acoperiți-l cu folia de plastic și congelați-l până se răcește bine.

Se taie în felii foarte subțiri și se servește cu rucola/păpădie, capere, sare, piper și ulei de măsline.

Spor la treabă și poftă bună!

rețetă preluată de pe https://akispetretzikis.com/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere