Se pregătește repede și ușor,
este și un aperitiv perfect la petreceri, în orice sezon. Se potrivește perfect
în tot felul de sandwich-uri, sau, pur și simplu, ca orice altă salată.
Ingrediente pentru 6-8 porții:
200 gr. de măsline negre fără sâmburi, 200 gr. de măsline verzi
Kalamata fără sâmburi, 100-150 ml. de ulei de măsline extravirgin, 5 căței de usturoi, 4 linguri de capere desărate, 1 linguriță de frunze de capere murate, 3 ardei grași copți (roșii,
galbeni, verzi sau doar kapia), 150 gr. roșii uscate în ulei de
măsline, o lingură de oregano uscat, o lingură de busuioc uscat, o legătură de pătrunjel verde, 2 linguri oțet balsamic sau
oțet de vin roșu, sare marină neiodată și piper, după gust, 1 bucată de Fetta.
Ardeii se coc pe plită sau în
tigaia grill de fontă, fără adaos de grăsime, până se fac moi și negri pe toate
părțile. Se pun apoi într-un bol, se sărează și se lasă câteva minute acoperiți
cu folie. Asta ajută ca pielița să se desprindă foarte ușor de pe ardei.
Astea fiind spuse, punem toate ingredientele într-un robot de bucătărie mare, încăpător
și le mărunțim, folosind funcția PULSE, astfel încât toate să își păstreze
textura și să nu transformăm salata de măsline, într-o pastă. Dacă nu aveți un
blender mare, tocați ingredientele pe rând și le amestecați la final. La sfârșit adăugăm și frunzele de capere și amestecăm gentil după care deasupra așezăm bucata de Fetta.
Gata, salata de măsline !
Poftă bună/Kali orexi !!!
reteta de pe site-ul https://ulei-masline-extravirgin.ro/
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere