Ingrediente (2 persoane):
200 gr. Penne, 300 gr. file de somon proaspat, 2 linguri ulei
de masline extravirgin, sare marina neiodata si piper negru iute proaspat macinat, 1 ceapa uscata+6 fire ceapa verde, 4 catei de usturoi, 50 ml de Tsipouro (fara anason) , 200 ml. smaintana de gatit, 2 linguri capere desarate, cateva fire de rozmarin proaspat,2 legaturi marar proaspat tocat fin, zeama si coaja rasa de la o lamaie, 50 gr.
parmezan ras.
Mod de preparare:
Fierbeti pastele in apa clocotita cu sare asa cum am mai explicat. Timpul de fierbere 1 minut mai putin decat scrie pe ambalaj.Cand sunt gata le scurgeti le stropiti cu un picut de ulei de masline si le dati deoaparte. Intr-o tigaie bine incinsa sotati fileul de somon taiat cubulete condimentat cu rozmarin maruntit, sare si piper si stropit cu ceva ulei de masline. Timp necesar pana la inmuiere maxim 1-2 minute. Cand este gata scoateti somonul din tigaie si sotati dupa ce s-a reincins , ceapa, dupa care adaugati peste ea somonul preparat inainte. Cu tigaia pe foc adaugati cu grija Tsipouro si lasati alcoolul sa se evapore ( daca va pricepeti chiar puteti flamba dar cu grija). Adaugati smantana si amestecati usor. In acest moment puteti adauga pastele dupa care amestecati usor si opriti focul. Adaugati caperele, mararul, coaja si sucul de lamaie, parmezanul ras si piper proaspat macinat.
Acum puteti servi cat este cald.
Pofta buna!Kali Orexi!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere