Ingrediente:
2 cepe taiate mai grosier, 1 fir de praz taiat rondele, 2 tulpini de
telina taiate in bucatele,1 morcov taiat rondele, 400 gr. cartofi taiati in cubulete, 50 ml. ulei de
masline extravirgin, 50 gr. unt, 2 catei de
usturoi, 3 linguri de otet
de cidru de mere, 1 lingura de zahar , 2 cuburi de bulion
de pui, 1 frunza de dafin, 2, 1/2 litri de apa, 600 gr. sfecla rosie taiata cubulete (puteti folosi si din cea congelata)
congelata, 400 gr. varza rosie taiata tot mai grosier.Va mai trebuie pentru a servi : 50 gr. iaurt grecesc 10%, 2 linguri cimbru de preferat proaspat dar merge si uscat, 1 lingura cu ulei
de masline extravirgin,sare marina neiodata si piper negru (daca gasiti din cel iute) proaspat macinat.
Mod de preparare:
Incalziti o oala in care doriti sa gatiti, puneti uleiul si dupa un timp untul si caliti punand in ordinea urmatoare: ceapa, prazul,
tulpinile de telina, morcovul si usturoiul. Amestecați cu o lingura
de lemn. Se adauga si cartofii la oala si se cotinua sotarea 5
minute sau pana cand se fac. Adaugati otetul de
cidru de mere, zaharul, cuburile de bulion, frunzele de dafin si la sfarsit apa. Se fierbe timp de 15 minute dupa care se adauga sfecla. Se taie
varza si se adauga în oala. Se fierbe timp de inca 5-10 minute pana cand toate sunt crocante si fierte. Cand sunteti gata,
serviti cu cimbru, iaurt, ulei de masline , piper si pita proaspat facuta.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere