Ingrediente
Pentru Soutzoukakia:500 gr. de naut lasat peste noapte la umflat in apa, 3 linguri de ulei
de masline extravirgin, 200 gr. faina, 1 lingura de praf
de copt, 1 lingurita de
chimion (cumion) macinat, coaja rasa si sucul de la o
lamaie,10 fire ceapa verde ,1 catel de usturoi, 1 lingura de menta proaspata tocata fin,1 legatura de
patrunjel proapsat tocat fin, sare marina neiodata si piper negru proaspat macinat. Pentru sos:2 linguri de ulei
de masline extravirgin, 1 ceapa uscata maruntita fin, 1 baton de
scortisoara, 2 frunze de dafin,
oregano uscat-1 lingura, 6 catei de usturoi, 1 lingurita de
zahar, 1 lingura cu pasta de tomate , 3 rosii carnoase coapte sau o cutie rosii taiate cubulete (cutia mica), 2 ardei iuti tocati fin, sare marina neiodata si piper alb proaspat macinat dupa gust. Pentru servire: orez
fiert, cimbru uscat ( cam o lingurita),oregano proaspat maruntit fin (cam 2 linguri), 1 lingura de ulei
de masline.
Mod de preparare:
Pentru prepararea soutzoukakia: Puneti nautul intr-un castron cu o cantitate generoasa de apa, adaugati o lingurita sare si lasati la inmuiat peste noapte. A doua zi,
scurgeti si clatiti cu ajutorul unei site dupa care lasati 15 minute sa se usuce. Cu ajutorul unui blender apoi pasati usor fara a transforma intr-o pasta. Transferati intr-un bol de lucru si adaugti uleiul de masline, praful de copt, chimionul, coaja si sucul de
lamaie, ceapa verde tocata fin, usturoiul zdrobit bine facut pasta intr-un blender cu putin ulei de masline, menta si patrunjelul tocate fin, sare si
piper. Se amesteca apoi bine. Din acest amestec formati chiftelutele -Soutzoukakia- ovale pe care le veti da apoi prin faina (procedura este exact aceiasi ca la chiftele din carne). Intr-o tigaie incalziti uleiul bine, duppa care prajiti chiftelutele pana devin
aurii. Transferati-le pe o tava pe care ati asezat servet de hartie pentru
a se scurge. Pentru prepararea sosului: Adaugati uleiul de masline in cratita de lucru, incingeti un pic dupa care puneti scortisoara, frunzele
de dafin, oregano uscat, piperul, ardeiul iute, usturoiul tocat si zaharul pe care le lasati sa-si deschida aromele dupa care caliti usor ceapa adaugand apoi si amestecand in acelasi timp si pasta de tomate.Se adauga apoi rosiile
rase, sarea si piperul se da focul la mic si se adauga chiftele prajite .
Se acopera cu un capac si se lasa sa fierba timp de 10 minute.Pentru servire pregatiti asa cum stiti orezul adaugand cand este gata: cimbru, oregano si ulei de masline. Puneti pe o farfurie un pat de orez, deasupra soutzoukákia iar apoi adaugati din abundenta sosul in care au fiert.
Pofta Buna !Kali Orexi !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere