Ideala pe langa alte placinte grecesti pentru un bufet, dar, de asemenea, pentru masa alaturi de prieteni. Este mai bine sa fi servita calda alaturi de o salata Horiatiki.
2 foi de aluat fraged, 1 ½ kg. praz , 4 oua bătut e energic, 400 de gr. carnea tocată de vita (sau amestec cu putina oaie), 1/4 ceasca vin alb sec , 1 ceasca. Kefalotyri ras, 1 ceasca feta maruntita cu furculita
1/4 ceasca ulei de masline extravirgin, 1/4 ceasca pesmet, sare marina neiodata si piper proaspat macinat dupa gust, 1 nucsoara rasa.
Pentru: 8 persoane; Timp de preparare: 20 minute, Timp decoacere: 50 minute
Ingrediente:
1/4 ceasca ulei de masline extravirgin, 1/4 ceasca pesmet, sare marina neiodata si piper proaspat macinat dupa gust, 1 nucsoara rasa.
Pentru: 8 persoane; Timp de preparare: 20 minute, Timp decoacere: 50 minute
Mod de preparare:
Curatati prazul iar dupa spalare taiati-l in bucatele pe care le opariti cam 4-5 minute intr-o cratita cu apa fierbinte. Scurgeti apoi bine. Apoi intr-o tigaie cuprinzatoare incalziti uleiul de masline si perpeliti binisor carnea cam 6-7 minute. Apoi adaugati prazul. Gatiti pentru 3-4 minute si adaugati vinul. Se lasă amestecul la foc sa absoarba lichidul si sa se usuce binisor compozitia. Se condimentează cu sare (atentie, pentru ca veti pune insa si branza), piper si se presara cu nucsoara. Lasati amestecul se raceasca timp de cateva minute. Apoi adaugati pesmetul, ouale si branza si amestecati cu lingura de lemn. In vasul de copt usor uns cu ulei si presarat cu pesmet, puneti o foaie de aluat, asigurându-va ca ati ridicat-o usor pe peretiii laterali. Se toarna umplutura si se niveleaza cu o spatula. Puneti si a doua foaie de aluat si intoarceti marginile in jos pentru a inchide placinta. taiati in bucati cu un cutit ascutit si presarati pe deasupra cu ulei de masline si stropiti cu putina apa. Coaceti in cuptorul preincalzit la pe raftul din mijloc. Lasati pana cand se rumeneste bine (aproximativ 50 minute dar este in functie de fiecare cuptor.serviti calda cu un paharel sau mai multe de Tzipouro. Puteti sa puneti alaturi si niste Tzatziki proaspat facut si bineinteles salata Horiatiki.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere