miercuri, 5 octombrie 2022

Ελληνικός Λεμόνι Πατάτας-Ellinikos Lemoni Patatas-Cartofi grecești cu lămâie

 

Ελληνικός Λεμόνι Πατάτας-Ellinikos Lemoni Patatas-Cartofi grecești cu lămâie

Ingrediente:
1
,1/2  kg. de cartofi,  1/2 cană ulei de măsline extravirgin, 1 lingură cu muștar, sare marină neiodată și  piper negru proaspăt măcinat după gust, un sos făcut din: 3-4 căței de usturoi zdrobiți și mărunțiți, coaja rasă de la o  lamaie bio, 50 ml. ulei de măsline, 200 ml. apă, un pic de cimbru proaspăt, 1 lingură oregano uscat, sucul de la 2 lămâi.

 

Mod de preparare: Curățați cartofii după care-i tăiați cuburi sau cum doriți dar mai mărișori. Preîncălziți cuptorul la 220 gr.C. Puneți cartofii într-o tavă de dat la cuptor sau într-un vas cermic și adaugați toate ingredientele cu excepția sosului de lămâie. Amestecați bine pentru a acoperi peste tot și întindeți cartofii uniform în tigaie.  Adaugati apă cât să acopere cartofii.  Puneți vasul la cuptor și scadeți temperatura la 180 gr.C. Când cartofii sunt moi (aproximativ 1 până la 1 ½ oră de când încep să fiarbă la cuptor și în funcție de mărime), adăugați sosul făcut în prealabil. Mai țineți cam 10 minute la cuptor. Serviți simplu sau însoțiți de carne pregătită separat la  cuptor.

Spor la treabă și poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere