Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 260 gr. Celsius. Tăiați vinetele pe jumătate, pe lungime și scoateți pulpa lăsând totuși o margine de miez de jur țmprejur. Puneți pulpa deoparte într-un castron pentru a o folosi la sosul pe care-l vom face. Periați interiorul vinetei și exteriorul cu ulei de măsline și condimentați cu sare și piper. Așezați pe o tavă de copt tapetată cu o hârtie de copt. |Coaceți la cuptor 6-7 minute
sau până devin aurii. ( ar fi bine dacă puteți să setați cuptorul la varianta pentru grătar.)
Se scoate tava apoi din cuptor și se lasă deoparte să se răcească.
Reduceți temperatura cuptorului la 200 gr. Celsius.
Așezați feliile de cartof într-o tavă de copt , stropiți-le cu 2 linguri de ulei de măsline și condimentați cu sare, piper și oregano pe ambele părți. Coaceți timp de 15 minute. Scoateți din cuptor și dați deoparte.
Lăsați cuptorul pornit la 200 gr. Celsius.
Pentru a face sosul, combinați ceapa, usturoiul zdrobit sau tăiat mărunt și uleiul de măsline într-o cratiță și gătiți la foc mediu aproximativ 5-6 minute sau până când sunt moi și aurii ( nu să se ardă ci doar să se inmoaie). După 1-2 minute adăugați
și mierea. Se amestecă des și se reduce focul dacă ceapa și usturoiul încep să se rumenească prea repede. Adăugați ciupercile tocate în cratiță și gătiți la foc mare aproximativ 2-3 minute. Se condimentează ușor cu sare și piper. Adăugați pulpa de vinete și fierbeți timp de 3-4 minute, amestecând astfel încât să nu ardă. Se condimentează ușor cu sare și piper. Se adaugă apoi roșiile tăiate cubulețe, sare, piper, oregano și 1 cană de apă ( sau cât este necesar). Gatiti 20-25 minute la foc mediu si amestecati des. Adăugați puțină apă dacă este necesar. Sosul este gata când vinetele sunt moi și se descompun pentru a crea un sos dens și bogat. Dacă după 25 de minute există prea mult lichid în oală, creșteți focul la mare și gătiți amestecând până se îngroașă. Se amestecă apoi în sos măslinele feliate și semintele iar apoi pătrunjelul și mărarul. Gustați sosul și adăugați mai multă sare și piper, dacă este necesar. Așezați vinetele peste feliile de cartofi copți. Se sfărâmă niște feta și se așează în interiorul fiecărei vinete. Distribuiți sosul uniform în fiecare vinete și acoperiți apoi cu restul de brânză feta mărunțită. Deasupra puneți felii de roșii. După ce ați terminat turnați printre vinete sos de roșii dublat cu puțină apă. Coaceți pe raftul central, timp de 30 de minute. Scoateți din cuptor și acoperiți cu kefalograviera/parmezan ras. Reveniți la cuptor și coaceți încă 7-10 minute. Se scoate din cuptor și se lasă deoparte să se răcească cel puțin 10 minute înainte de servire. Se servește cu salată și pâine prăjită.
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere