Ingrediente pentru 6 persoane: 1/2 pachet de foi plăcintă grecești (250-300 gr.), 12 felii de șuncă sau fileu de curcan, 12 felii de gouda, 1 cană feta sfărâmată cu furculița, 3 linguri ketchup, 1 ou batut energic, 1 ceapă medie dată pe răzătoare și scursă bine, la fel 1 căpățână de usturoi, 1/3 cană ulei de măsline extravirgin, semințe de susan pentru decorat, lapte, sare marină și piper după gust, o mână de mentă tocată fin.
Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la maxim. Decongelați aluatul. Într-un bol puneți feta, oul și condimentele și
amestecați bine. Ulegeți partea inferioară și laturile unei tavi de copt. Desfaceți aluatul și
așezați una câte o foaie pe tavă. Ungeți-le cu ulei și puneți
jumătate din ele înainte de a pune umplutura. Adăugați ketchup-ul, feliile de șuncă / curcan și brânza
gouda. Adăugați amestecul feta. Continuați să stropiți foile cu ulei de măsline și
terminați deasupra cu restul de foi. Ungeți suprafața plăcintei cu puțin lapte, tăiați-o în
bucăți și puneți puțin susan deasupra. Se coace timp de o oră, până când la suprafață este auriu și crocant.
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere