joi, 28 mai 2020

Γλυκό φράουλα-Glykó fráoula-Gem de căpșuni




Căpșunile sunt în sezon și am zis să și le folosim și la altceva decât mâncat crude. Nu că nu ar fi bune și așa. La această rețetă am adăugat pectină pentru a mă asigura că se îngroașă. Adăugarea apei de trandafiri îi oferă un minunat buchet de aromă de trandafir.


Ingrediente: 8 căni mari cu căpșuni zdrobite (aproximativ 5 kg), 1/4 cană suc de lămâie, 2 lingurițe de apă de trandafiri, 6 lingurițe Pectină, 6 cani zahăr granulat.



Mod de preparare: Pregătiți un recipient cu apă clocotită. Încălziți borcanele în această apă fierbinte până când sunt gata de utilizare. Nu le fierbeți. Spălați capacele în apă caldă cu săpun, clătiți-le bine  și dați-le deoparte dar tot într-un vas cu apă clocotită. Combinați căpșunile și sucul de lămâie într-o cratiță. Se adaugă treptat și pectină. Aduceți amestecul în clocot, la foc mare, agitând constant. Adăugați întreaga măsură de zahăr, amestecând pentru a se dizolva. Se lasă la fierbere completă, trebuind să aveți cam 220 gr. C (este bine să aveți un termometru în bucătărie). Se fierbe cam 1 minut, amestecând constant. Scoateți de pe foc și  adăugați apa de trandafir (opțional). Spumați, dacă este necesar. Dulceața cât timp este fierbinte se pune în borcanele scoase pe rând din apa fiebinte, lăsând un spatiu cam de 1 deget. Îndepărtați bulele de aer. Ștergeți bordura borcanului. Închideți borcanele. Puneți-le într-un coș în  recipientul cu apă clocotită. Fierbeți-le  20 minute pe ceas,după care le scoateți. Opriți focul. Se poate și varianta de fierbere 10 minute și lăsate în apa clocotită încă 10 minute. Apoi borcanele se  lăsă la loc răcoros 12-24 ore. Verificați dacă capacele sunt sigilate, ele nu trebuie să se flexeze.
Spor la treabă !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere