duminică, 22 martie 2020

Τηγανίτες-Tiganítes-Clătite în stil grecesc




Clătitele grecești sunt  de obicei stropite cu miere, pudrate cu scorțișoară și presărate cu nuci tocate. Desigur, la fel ca toate clătitele, sunt delicioase și cu topping-uri precum zahăr pudră și fructe proaspete, ciocolată, înghețată sau amestecuri de brânză.

Modul lor de preparare este foarte simplu. Amestecați împreună făina, zahărul cam o linguriță, sucul  de la 3-4 portocale (în funcție de mărimea lor) și coaja de la 1/2 portocală. Adăugați apă gazoasă puțin câte puțin  mixați până când aveți un amestec gros (dar nu prea gros). Încălziți o cantitate mică de ulei vegetal într-o tigaie antiaderentă. Când este fierbinte, adăugați aluatul preparat și prăjiți până ajung la auriu. Întoarceți-le și repetați până sunt aurii pe ambele părți. Transferați clătitele cu o spatulă  pe o farfurie acoperită cu prosoape de hârtie de bucătărie, pentru a scăpa de excesul de ulei. Serviți cât sunt calde  cu miere, scorțișoară, fructe uscate și nuci pisate.


Spor la treabă și poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere