Clătitele grecești sunt de obicei stropite cu miere, pudrate cu scorțișoară și presărate cu nuci tocate. Desigur, la fel ca toate
clătitele, sunt delicioase și cu topping-uri precum zahăr pudră și fructe
proaspete, ciocolată, înghețată sau amestecuri de brânză.
Modul lor de preparare este foarte simplu. Amestecați împreună făina, zahărul cam o linguriță, sucul de la 3-4 portocale (în funcție de mărimea lor) și coaja de la 1/2 portocală. Adăugați
apă gazoasă puțin câte puțin mixați până când aveți un amestec gros
(dar nu prea gros). Încălziți o cantitate mică de ulei vegetal într-o tigaie
antiaderentă. Când este fierbinte, adăugați aluatul preparat și prăjiți până ajung la
auriu. Întoarceți-le și repetați până sunt aurii pe ambele părți. Transferați clătitele cu o spatulă pe o farfurie
acoperită cu prosoape de hârtie de bucătărie, pentru a scăpa de excesul de ulei. Serviți cât sunt calde cu miere, scorțișoară, fructe uscate și nuci pisate.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere