Ingrediente:
2 căni cu linte -aproximativ 150 gr. (indiferent de care), 150 gr. Feta tăiată cuburi mici, 1 ceapă tăiată inelușe, 1 roșie tăiată cuburi sau 100 gr. roșii
cherry tăiate în jumătate, 1 ardei kapia tăiat fâșii, 2 ouă fierte tari, o legătură mică de pătrunjel mărunțit, 1 frunză de dafin, 2 ouă, 1-2 lingurițe oțet balsamic cremă, câteva frunze de rucola sau de păpădie, 1/4 cană cu ulei de măsline extravirgin grecesc, 1 cățel de usturoi lăsat intreg, sare marină și piper după gust, ceva oregano sau busuioc proaspăt sau uscat.
Mod de preparare:
Într-un vas
adăugați puneți apă suficientă la fiert cât considerați că acoperă lintea și adăugați lintea, usturoiul și frunza de dafin împreună când apa dă în clocot. Se gătește aproximativ 20-25 de minute, până se înmoaie dar nu foarte tare să zicem că al dente. Cu 5 minute
înainte de a fi gata, condimentați cu sare și piper. Când sunteți gata,
îndepărtați usturoiul și frunza de dafin. Lăsați apoi alături la scurs într-o sită lintea până când veți avea nevoie de ea. Fierbeți ouăle și apoi cojiți-le când sunt gata. Pe o farfurie întinsă adăugați în această ordine: lintea, frunzele de rucola/păpădie, ceapa, ardeiul și ouăle tăiate pe
jumătate și așezați deasupra roșiile. Un pic de oregano nu ar strica, ceva piper și sare zic. Stropiți cu
ulei de măsline și oțet balsamic, presărați pătrunjelul și serviți.
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere