La această rețetă folosesc acest tip de paste dar puteți să folosiți orice paste scurte.
O caracatiță mai micuță (sau doar tentacule) cam 0.500 gr. spălată și curățată bine (de preferat vorbiți cu cel de la care cumpărați să execute această operațiune), 1 ceapă albă mai mărișoară tăiată grosolan, câteva fire de ceapă verde și câteva de usturoi verde, 1 morcov tăiat cubulețe, ulei de măsline cât este necesar, 1 linguriță pastă de roșii, 30 ml. Ouzo, 400 gr. roșii chery zdrobite, 2-3 frunze de dafin, coajă rasă și zeamă de la o lămâie bio, 1 linguriță zahăr sau miere de cimbru, 250 gr. macaroane scurte de care am vorbit, sare marină neiodată și piper verde proaspăt măcinat. Pentru servit să aveți pregătite:ceva capere desărate, 150 gr. brânză feta, oregano sau busuioc proaspăt tăiat fin, piper și sare dacă mai este necesar, ulei de măsline frecat cu zeamă de lămâie .
Ingrediente:
O caracatiță mai micuță (sau doar tentacule) cam 0.500 gr. spălată și curățată bine (de preferat vorbiți cu cel de la care cumpărați să execute această operațiune), 1 ceapă albă mai mărișoară tăiată grosolan, câteva fire de ceapă verde și câteva de usturoi verde, 1 morcov tăiat cubulețe, ulei de măsline cât este necesar, 1 linguriță pastă de roșii, 30 ml. Ouzo, 400 gr. roșii chery zdrobite, 2-3 frunze de dafin, coajă rasă și zeamă de la o lămâie bio, 1 linguriță zahăr sau miere de cimbru, 250 gr. macaroane scurte de care am vorbit, sare marină neiodată și piper verde proaspăt măcinat. Pentru servit să aveți pregătite:ceva capere desărate, 150 gr. brânză feta, oregano sau busuioc proaspăt tăiat fin, piper și sare dacă mai este necesar, ulei de măsline frecat cu zeamă de lămâie .
Mod de preparare:
Începeți prin curățarea caracatiței
dacă deja nu a făcut-o vânzătorul. Curățați și tăiați ceapă inclusiv cea
pe verde și usturoiul dar precum și morcovul. Puneți o tigaie mare la foc mediu
cu puțin ulei de măsline și căliți ușor ceapa, morcovul și usturoiul. În
acest timp tăiați în bucățele mărunte caracatița și o adăugați în
tigaie continuând călirea fără să ardeți însă. Aruncați înăuntru și
foile de dafin și puneți păhărelul de Ouzo și lăsăți să se evapore
alcoolul. Adăugați apoi pasta de tomate și mestecați ușor. Adăugați apoi
roșiile și ceva apă (cam 1 litru) sau zeamă de legume dacă aveți și un
pic de zahăr sau miere. Puteți adaugă acum și coaja de lămâie rasă și sucul
de la ea. Lăsăți la fiert la foc mic cu capacul pus circa 45
minute. Adăugați apoi, după acest timp pastele, mai turnați 2-3 linguri de
ulei de măsline potriviți de sare și piper și continuați fierberea cu
capacul luat cam încă 10-15 minute sau după cum scrie pe pachetul de
paste. În acest timp sosul ar trebui să scadă mult și să se lege. Mai
amestecați ușor din când în când să nu se lipească. Când pastele sunt
făcute opriți focul, radeți pe deasupra Feta , adăugați caperele și
oregano/busuioc, stropiți cu un pic de ulei frecat cu lămâie, potriviți
dacă mai este cazul cu piper și sare și dați la servit.
Spor la treabă si poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere