Pentru 4 clatite
Ingrediente:
1 ou, 125 gr. faina integrala, 250 ml. apa, un praf de sare. Pentru umplutura/ persoana : cate un ou , 2 felii de jambon, 4 felii de ementhal. Pentru decor un picut de crema de otet balsamic
Mod de preparare:
Intr-un castron cuprinzator rasturnati faina si amestecati-o cu sarea. Faceti un culcus in mijlocul ei si adaugati oul batut un pic inainte. Amestecati bine ajutand cu apa, din cand in cand, lasand insa pentru sfarsit cam 1/3. Cand aluatul este gros, il lasati din amestecat , neteziti frumos si deasupra turnati ultima treime din apa, fara sa mai amestecati. Acoperiti cu folie si dati la frigider pentru cel putin 2 ore. Cand vreti sa faceti clatitele scoateti cu cel putin 15 minute, castronul de la rece. Incalziti tigaia cu putintel ulei si faceti clatitele. Se tin pe o parte cam 90 secunde si pe cealalta cam 30 secunde. Urmeaza umplerea in felul urmator. Ungeti cu 25 gr. de unt de clatita tigaia ( pentru fiecare clatita), lasati sa se topeasca un pic, puneti clatita cu fata facuta mai mult in tigaie, spargeti oul deasupra incercand sa intindeti albusul pe toata clatita, asezati bucatile de jambon si ementhal de jur imprejur. Aduceti spre interior marginile si tineti pe foc domol pana observati ca albusul este facut. serviti imediat.
Spor a treaba si pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere