Ingrediente:
1.
1 kg. osso bucco (pentru reteta se
foloseste o felie mai mare de carne cu os sau doua felii mai mici sectionate
din piciorul de vitel partea superioar-rasol cu os cu maduva).
2.
250 gr. orzo mediu
3.
4 linguri ulei de masline extravirgin
4.
2 frunze de dafin
5.
150 ml. de vin alb
7.
1 cub de bulion de pui
8.
1 ceapa taiata marunt
9.
1 fir de praz taiat marunt
10.
1 morcov si un ardei verde taiate marunte
11.
½ lingurita de chimion-cumin
12.
¼ lingurita de anason pudra
13.
2 bastoane de scortisoara
14.
2 linguri de pasta de tomate
15.
1 lingurade zahar
16.
400 gr. roșii tocate
17.
50 gr. unt
18.
50 gr. parmezan ras
19.
1 legatura de patrunjel tocat fin
20.
Un picut de cimbru
21.
coaja rasa de la o lamaie
22.
2 linguri de suc de lamaie
Mod de preparare:
Puneti o oala la foc si lasati-o sa se incalzeasca, adaugati 2 linguri de ulei de masline si bucatile de carne cu os si sotati-le bine pe toate partile. Adaugati frunzele de dafin si vinul alb. Lasati sa se gateasca pana se evapora alcoolul. Adaugati cubul de bulion. Fierbeti timp de 3 ore. Cand este gata, scoateti ossobucco din oala, treceti supa printr-o sita si adaugati in zeama, maduva din oase. Puneti oala inapoi pe foc si lasati-o sa se incalzeasca. Adăugati ulei de masline, ceapa maruntita, prazul maruntit, morcovul si ardeiul taiate marunt, chimionul, anasonul, bastonul de scorțisoara, orzo, pasta de tomate, rosiile cubulete si zaharul . Sotati. Adaugati pasta de tomate si adaugati treptat zeama in care a fiert rasolul cu os. Se amesteca si se fierbe timp de 15 minute. Cand este gata, luati de pe foc, adaugati untul si bucatile de carne luate de pe os. Amestecati. Adaugati parmezanul ras, patrunjelul maruntit, cimbru, coaja de lamaie si sucul de lamaie. Serviti cu feta rasa, felii de lamaie si patrunjel tocat.
Pentru servire:
Pofta buna !Kali Orexi!
vedeti va rog si :
http://papagheorghiu.blogspot.ro/2015/06/creveti-cu-paste-gatit-in-stil.html
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere