Koulourakia Methismena
Ingrediente:
3,1/4 cani faina alba, 1 lingurita praf de copt, 1/2
linguritasare , 1/2 lingurita scortisoara pudra, 3/4 ceasca de ulei de masline,
1/2 cana zahar, 1/2 cana vin rosu-alb
dulce, 1/4 ceasca coniac Metaxa, 1
lingurita de extract de vanilie pura, 1/2 lingurita cuisoare.
Mod de preparare:
Intr-un bol mare, amestecati impreuna făina, praful de copt,
sarea, cuisoarele pisate si scortisoara. Într-un castron separat, amestecati
impreuna zaharul, uleiul, vinul, coniacul si vanilia. Se toarna ingredientele
umede peste cele uscate si se amesteca pana la combinare. Luati cu o lingura
din aluatul facut roluiti in fasii dupa care in cercuri sau alte forme pentru
cookie-uri dorite. Puneti pe foi de copt
in tava cookie-uri facute si coaceti in
cuptorul preincalzit la 350 grade timp
de aproximativ 20 de minute, sau pana cand cookie-urile sunt usor de culoare
bruna aurie ( rotiti tava la jumatatea
timpului de coacere). Se raceste complet pe rafturi de sarma in camara
inainte de a servi sau depozita de pilda intr-un borcan ermetic.
Skaltsounia (varianta cu rahat dar se mai poate de pilda si
cu ,marmelada sau chiar si cu masline)
Ingrediente pentru aluat:
3 cani faina alba, 1
lingurita praf de copt , 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 1/4 lingurita sare , 1 cana tahini, 1/2 cana
vin alb sec, 2 linguri miere din Grecia,
1 lingurita extract vanilie,ceva apa de flori de portocal (“anthonero”) sau 1/2
cana suc de portocale
Pentru umplutura:
1/2 cana nuci tocate,
1/2 cana migdale pisate, 1/2 lingurita scortisoara pudra, optional 1/4
ceasca semințe de susan , 2-4 linguri de miere greceasca, 1/2 pahar
stafide aurii, 20 bucati de rahat taiat cubulete mai marisoare ( toate
mixate intr-un bol).
Zahar pudra pentru ornat.
Mod de preparare:
Folosind un tel micut bateti uleiul cu vinul, extractul de
vanilie si mierea pana la amestecare. Adaugati tahini si apa de flori de portocal /sucul de
portocale. Cu ajutorul unei linguri de lemn, se amesteca in faina amestecata in
prealabil cu bicarbonatul de sodiu si
praful de copt. Aluatul trebuie sa fie moale si usor de lucrat cu el. Asigurati-va ca puteti face
aproximativ 20-25 bile din acest aluat. aplatizand apoi fiecare bila pentru a
pune amestecul facut din ingredientele de umplutura in centru dupa care faceti din nou bilele si
puneti-le intr-o tava captusita cu
hartie pergament. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de
aproximativ o jumatate de ora, pana cand aceste prajiturele sunt usor aurii ( rotiti tava la jumatatea timpului de coacere). Se lasa la racit.
Atunci cand "skaltsounia" s-au racit, se presara generos cu zahăr
pudra.
Spor la treaba ca vin sarbatorile!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere