Ingrediente:
500 gr. fasole uscata, 1 ceapa mare fin tocata, 2-3 morcovi taiati rondele, o capatana fenicul mai micuta,o telina rasa marunt+cateva tulpini de telina maruntite,1 praz tocat fin, 5-6 rosii bine coapte maruntite bine sau 3-4 linguri de pasta de tomate, 1/2 ceasca cafea cu ulei masline extravirgin , sare marina neiodata si piper dupa gust, un pic de boukovo sau unu ardei iute chili (probabil originea acestui cuvant este bulgareasca. Este un condiment foarte iute sub forma de pudra sau fulgi facuta din ardei iuti rosii pe care Grecii ii numesc “tsouska”, dar se poate face si din alt soi), un pic de slanina taiata marunt sau 1 bucata de de carnat de la Trikala.
Mod de preparare:
Se lasa la imuiat peste noapte fasolea boabe. A doua zi se arunca apa si se pune fasolea la fiert cu o jumatate de lingurita de bicarbonat in trei ape. Atentie cand schimbati apa sa puneti tot timpul apa calda. Cand am trecut la a patra apa se adaugă restul ingredientelor si se lasa sa se gateasca. Dacă vrem să fie mai groasa zeama adaugam un doi cartofi taiati cubulete.
Spor la treaba si pofta buna!
500 gr. fasole uscata, 1 ceapa mare fin tocata, 2-3 morcovi taiati rondele, o capatana fenicul mai micuta,o telina rasa marunt+cateva tulpini de telina maruntite,1 praz tocat fin, 5-6 rosii bine coapte maruntite bine sau 3-4 linguri de pasta de tomate, 1/2 ceasca cafea cu ulei masline extravirgin , sare marina neiodata si piper dupa gust, un pic de boukovo sau unu ardei iute chili (probabil originea acestui cuvant este bulgareasca. Este un condiment foarte iute sub forma de pudra sau fulgi facuta din ardei iuti rosii pe care Grecii ii numesc “tsouska”, dar se poate face si din alt soi), un pic de slanina taiata marunt sau 1 bucata de de carnat de la Trikala.
Mod de preparare:
Se lasa la imuiat peste noapte fasolea boabe. A doua zi se arunca apa si se pune fasolea la fiert cu o jumatate de lingurita de bicarbonat in trei ape. Atentie cand schimbati apa sa puneti tot timpul apa calda. Cand am trecut la a patra apa se adaugă restul ingredientelor si se lasa sa se gateasca. Dacă vrem să fie mai groasa zeama adaugam un doi cartofi taiati cubulete.
Spor la treaba si pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere