Aceste prajiturele clasice grecesti sunt un acompaniament gustos pentru cafea sau ceai. Ele au gust distinctiv de must si de scortisoara. Calitatea mustului determina gustul lor, deoarece Moustokouloura nu au foarte mult adaus de zahar. Daca mustul de struguri nu este suficient de dulce, trebuie fiert pentru a deveni mai gros (melasa de struguri). Acesta este un element standard la toate casele traditionale grecesti.
Ingrediente:
4-5 cani faina,1 lingurita praf de copt,1 lingurita de scortisoara pudra, 1/2 lingurita cuisoare, 1/2 lingurita nucsoara rasa, 1/2 ceasca ulei de masline extra-virgin, zahar 1-2 linguri, 3/4 ceasca must de struguri(petimezi/epsima), apa 1/3 cana, 1/4 ceasca coniac de buna calitate, 1 varf de cutit de sare de mare neiodata.
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 170 ° C. Puneti patru cani de faina, praful de copt si condimentele impreuna intr-un castron mare. Bateti uleiului de masline si zaharul impreuna intr-un castron mare pana devine o crema.
Adaugati incet mustul ingrosat in prealabil un pic si continuati sa bateti timp de aproximativ 5-7 minute. Se adauga apa apoi si se contnua baterea inca 5 minute. Adaugati apoi amestecul de faina peste lichid treptat, amestecand bine cu o lingura de lemn, după fiecare adaugare. Veti observa ca o masa de aluat va incepe sa seformeze. Framantati in castron pana cand devine moale si maleabil. Luati un pic de aluat, cam de marimea unei nuci si roluiti intr-o franghie subtire și apoi într-un cerc apasand marginile impreuna sau dati=le ce forma doriti. ..
Coaceti in tava preincalzita si unsa sau cu foaie decopt pe ea pentru aproximativ 12-15 de minute sau pana se rumenesc. Atentie sa nu le ardeti. Se lasa la rece pe rafturi in camara pastrandu-se la loc loc răcoros si uscat.
Sfaturi
Lasati sa se raceasca complet inainte de a le depozita in cosulete de uscatele sau pe farfurii.
Ingrediente:
4-5 cani faina,1 lingurita praf de copt,1 lingurita de scortisoara pudra, 1/2 lingurita cuisoare, 1/2 lingurita nucsoara rasa, 1/2 ceasca ulei de masline extra-virgin, zahar 1-2 linguri, 3/4 ceasca must de struguri(petimezi/epsima), apa 1/3 cana, 1/4 ceasca coniac de buna calitate, 1 varf de cutit de sare de mare neiodata.
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 170 ° C. Puneti patru cani de faina, praful de copt si condimentele impreuna intr-un castron mare. Bateti uleiului de masline si zaharul impreuna intr-un castron mare pana devine o crema.
Adaugati incet mustul ingrosat in prealabil un pic si continuati sa bateti timp de aproximativ 5-7 minute. Se adauga apa apoi si se contnua baterea inca 5 minute. Adaugati apoi amestecul de faina peste lichid treptat, amestecand bine cu o lingura de lemn, după fiecare adaugare. Veti observa ca o masa de aluat va incepe sa seformeze. Framantati in castron pana cand devine moale si maleabil. Luati un pic de aluat, cam de marimea unei nuci si roluiti intr-o franghie subtire și apoi într-un cerc apasand marginile impreuna sau dati=le ce forma doriti. ..
Coaceti in tava preincalzita si unsa sau cu foaie decopt pe ea pentru aproximativ 12-15 de minute sau pana se rumenesc. Atentie sa nu le ardeti. Se lasa la rece pe rafturi in camara pastrandu-se la loc loc răcoros si uscat.
Sfaturi
Lasati sa se raceasca complet inainte de a le depozita in cosulete de uscatele sau pe farfurii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere