Mod de preparare: A. Foile : Se bat albușele spumă și se adaugă zahărul treptat și se continuă baterea până nu curg din castronul răsturnat. Se adaugă, apoi nuca măcinată și se amestecă cu o lingură sau o spatulă. Se pot înlocui cu 5 linguri cu pesmet (foile ies la fel de gustoase dar mai puțin friabile). Se coc din această compoziție 4-5 foi pe hârtie pergamentată unsă cu un t și așezată pe tablă de copt.
B. Crema: Gălbenușurile se freacă spumă cu zahărul pudră și cacao. Apoi se țin pe Bain Marie până când se îngroașă continuând amestecarea. Se răcorește, se adaugă vanilie și rom. Untul se freacă spumă și se adaugă treptat peste compoziția anterioară. Cu această cremă se umplu folie și se înbrăcă tortul. Se dă la rece cel puțin o zi ca să se pătrundă foile. Se poate servi cu frișcă proaspăt bătută și alături cu un pahar de șampanie.
Spor la treabă și poftă bună!
Suna delicios !!
RăspundețiȘtergereFoarte buuuuuuunnnnnnnnnnnnnnnnnn!
RăspundețiȘtergerePapa G., as vrea sa testez tortul asta. Se poate? ;)
RăspundețiȘtergerePricomigdale...un gust minunat! Il voi incerca si eu!!!Ma bucur ca am gasit reteta..
RăspundețiȘtergereBun, bun, bun!
RăspundețiȘtergereIn Weekend o sa il facem si comentarii in plus dupa ce il savuram.Sunt convins ca o sa fie super delicios,
RăspundețiȘtergereBun par bun este,merita incercat
RăspundețiȘtergereExcelent! Unul dintre torturile mele preferate!!
RăspundețiȘtergereFaina treaba, blogul e mortal! Felicitari.
RăspundețiȘtergereBun tort, si cred ca nu dureaza foarte mult prepararea. Papagheorghiu, fa tot asa mai departe, fiindca multe retete de pe blog le-am probst si au iesit foarte bine.
RăspundețiȘtergeresuna apetisant , dar cat de greu o fi oare de preparat?!
RăspundețiȘtergereffffff bun!cred ca e cam greu de facut dar cu atit mai bun de mincat
RăspundețiȘtergereCel mai buuuuuuuuuunnnnnnnnnnnnnn alaturi de un tort de acum cateva postari Opera. le-am testat pe amandoua. La mai multe retete
RăspundețiȘtergereUn tort minunat, preferatul meu
RăspundețiȘtergereIntai tortul Opera, apoi cel Cardinal si acum minunatia asta de Tort Pricomigdale. Bravo tine-o tot asa
RăspundețiȘtergereLa o asemenea feliuta ma bag si eu :), dar nu refuz nici sampania ;) se poate din amandoua ? :D
RăspundețiȘtergereSigur ca da!
RăspundețiȘtergere