marți, 10 ianuarie 2012

Tort de pricomigdale

Ingrediente:  10 ouă, 
zahăr cât greutatea a 10 ouă întregi, nucă la fel, 500 gr. unt, 200 gr. zahăr pudră, 100 gr. cacao de bună calitate, vanilie și rom după gust



Mod de preparare: A. Foile : Se bat albușele spumă și se adaugă zahărul treptat și se continuă baterea până nu curg din castronul răsturnat. Se adaugă, apoi nuca măcinată și se amestecă cu o lingură sau o spatulă. Se pot înlocui cu 5 linguri cu pesmet (foile ies la fel de gustoase dar mai puțin friabile). Se coc din această compoziție 4-5 foi pe hârtie pergamentată unsă cu un t și așezată pe tablă de copt.

B. Crema: Gălbenușurile se freacă spumă cu zahărul pudră și cacao. Apoi se țin pe Bain Marie până când se îngroașă continuând amestecarea. Se răcorește, se adaugă vanilie și rom. Untul se freacă spumă și se adaugă treptat peste compoziția anterioară. Cu această cremă se umplu folie și se înbrăcă tortul. Se dă la rece cel puțin o zi ca să se pătrundă foile. Se poate servi cu frișcă proaspăt bătută și alături cu un pahar de șampanie.



Spor la treabă și poftă bună!

17 comentarii:

  1. Foarte buuuuuuunnnnnnnnnnnnnnnnnn!

    RăspundețiȘtergere
  2. Papa G., as vrea sa testez tortul asta. Se poate? ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pricomigdale...un gust minunat! Il voi incerca si eu!!!Ma bucur ca am gasit reteta..

    RăspundețiȘtergere
  4. In Weekend o sa il facem si comentarii in plus dupa ce il savuram.Sunt convins ca o sa fie super delicios,

    RăspundețiȘtergere
  5. Bun par bun este,merita incercat

    RăspundețiȘtergere
  6. Excelent! Unul dintre torturile mele preferate!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Faina treaba, blogul e mortal! Felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  8. Bun tort, si cred ca nu dureaza foarte mult prepararea. Papagheorghiu, fa tot asa mai departe, fiindca multe retete de pe blog le-am probst si au iesit foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  9. suna apetisant , dar cat de greu o fi oare de preparat?!

    RăspundețiȘtergere
  10. ffffff bun!cred ca e cam greu de facut dar cu atit mai bun de mincat

    RăspundețiȘtergere
  11. Cel mai buuuuuuuuuunnnnnnnnnnnnnn alaturi de un tort de acum cateva postari Opera. le-am testat pe amandoua. La mai multe retete

    RăspundețiȘtergere
  12. Un tort minunat, preferatul meu

    RăspundețiȘtergere
  13. Intai tortul Opera, apoi cel Cardinal si acum minunatia asta de Tort Pricomigdale. Bravo tine-o tot asa

    RăspundețiȘtergere
  14. La o asemenea feliuta ma bag si eu :), dar nu refuz nici sampania ;) se poate din amandoua ? :D

    RăspundețiȘtergere

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere