Ingrediente:
1 kg morcovi proaspeţi (alegeti pe cei mai mici in dimensiuni, ideal ar fi morcovii baby), 1 lingura de zahar, 100 gr. unt, sare marina neiodata dupa gust, un pic de patrunjel tocat fin.
Mod de preparare:
Curatati bine de coaja morcovii si spalati-i. Puneti-i intr-o tigaie mare, adanca si acopereti-i cu apa. Adaugati jumătate din unt (50 gr.), zaharul si sarea. Acoperiti cu un capac si fierbeti timp de 10 minute, aproximativ. Scoateti apoi capacul si continuati sa fierbeti pana ce sunt gata morcovii si se evapora complet in apa. Adaugati restul de unt si lasati timp de 4-5 minute amestecand constant si activ in tigaie pentru a evita lipirea. Puteti adauga acum un pic de patrunjel tocat fin da o savoare placuta. Se poate folosi ca garnitura la orice tip de friptura.
Kali Orexi!Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere