Ingrediente:
1 kg de ciuperci, 1 / 2 cana de ulei de masline extravirgin sau 150 gr. unt topit,2 cepe feliate, 1 / 2 ceasca cu vin rosu sec,1 / 2 cana cu apa,1 lingurita de seminte de coriandru zdrobite,sare si piper dupa gust, o legatura patrunjel tocat fin.
Mod de preparare:
Se spala ciupercile, se taie in sferturi sau felii si se fierb timp de cateva minute pana se inmoaie. Se taie ceapa in jumatate. Se incalzeste uleiul sau untul si se prajeste ceapa pana devine translucida (3-4 minute-nu se arde. Scurgeti ciupercile si adaugati in tigaia cu ceapa pentru a le gati toate impreuna. Se adauga coriandrul zdrobit, sare si piper dupa gust, si vinul rosu. Se aduce la fierbere.Adaugam o jumătate de ceasca de apa, acoperim tigaia si lasam sa fiarba timp de aproximativ o ora la foc mic (atentie sa nu scada prea mult lichidul, daca mai este nevoie completati). Se amesteca ocazional. Atunci cand sosul devine gros, Manitaria Afelia este gata. Luati de la caldura, asezati pe un platou si serviti. Garnisiti cu pătrunjel tocat fin. Manitaria Afelia (ciuperci în sos de vin) poate fi servita ca un aperitiv, peste o friptura, pe un pat de orez sau cu piureu de cartofi sau chiar ca o garnitura.
Pofta Buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere