Ingrediente:
8 cesti de supa de pui ,1 ceasca de orez ,1 / 2 cana de suc de lamaie ,4 gălbenuşuri de ouă,sare si piper dupa gust
Ingrediente pentru perisoare:
1 / 2 kg de carne tocată (vita cu oaie) 1 / 2 ceasca de orez , 1 ou , 1 ceapa mica tocata marunt ,1 legatura de patrunjel tocat fin ,3 catei de usturoi tocat fin,sare si piper dupa gust , 1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Pentru supa de pui puteti folosi cuburi cumparate din magazin sau puteti face dvs. prin fierberea a nişte pui sau părţi din el impreuna cu oasele aceasta varianta fiind mult mai buna la gust si mai sigura pe continut. daca zeama nu este sufuicienta mai adaugati apa calda.Se toaca carnea se pune într-un castron cu restul ingredientelor si se framanta bine pentru toate ingredientele sa se amestece bine. Cand este omogena compoazitia se fac bilute mici. Când supa de pui este gata se adauga perisoarele si orezul se adauga apa daca este nevoie si se lasa la fiert.Se adauga sare si piper si se lasa pe foc pana cand se observa ca orezul si carnea sunt fierte. Luati oala de pe foc in acest moment, bateti galbenusurile de ou cu suc de lămâie şi cu cateva linguri de supă dupa care adaugati treptat in oala cu supa amestecand tot timpul. Se serveşte fierbinte adaugand in fiecare farfurie si si cate 4-5 perisoare
Poftã bunã.
Mmmmmmmmmmmmmmm ce buna pare! o sa o fac si eu cum termin ce am prin frigider deoarece chiar am un pui pe care nu stiam cum sa-l gatesc.Am mai incercat si alte retete de la tine care chiar mi-au iesit bune
RăspundețiȘtergereEste un preparat simplu de facut si foarte gustos ca majoritatea retetelor grecesti pe care le-am postat pe acest blog. Ma bucur ca va inspira si spor la treaba!
RăspundețiȘtergere