Ingrediente:
5 pahare faina,2 lingurite praf de copt,o cana de ulei de masline extravirgin,1.1/2 pahar suc de portocale acidulat(sau o jumatate de pahar de pulpa de portocala presata diluata intr-un pahar cu apa), 2 linguri menta proaspata sau uscata, 1-2 legaturi fenicul, 3 cepe rosii,2.1/2 pahare masline taiate ( cele mai bune sunt maslinele de Kalamata), scortisoara si piper dupa gust, 1 ou.
Mod de preparare:
Se face o gramada de faina peste care se pune o cana de ulei de masline si un pahar jumate suc de portocale acidulate (sau o jumatate de pahar de pulpa de portocala presata diluata intr-un pahar cu apa),menta proaspata sau uscata si 2 lingurite praf de copt . Se framanta pana ce devine tare si nu se mai ia pe maini. Cand s-a facut se intinde si se face de forma dreptunghiulara. Compozitia se face din fenicul taiat marunt, ceapa solzisori, maslinele taiate. Se pune scortisoara si piper dupa gust . Se intinde compozitia pe aluat se ruleaza si se taie in bucatii cam de un deget grosime. se ung cu ou batut. Se da la cuptor pana se rumeneste.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere