Ingrediente:
300 gr de foie gras de canard (ficat gras de rata sau gasca indopate -se gaseste in unele Hipermarketuri in pungi vidate) fiert (deschideti ficatul in jumatate si eliminati venele cu un cutit ascutit) cu mirodenii (coriandru,nucsoara,piper verde si cuisoare), 75 g unt,75 g faina, 60 cl de lapte rece , 6 oua, sare si piper (puteti folosi un amestec de piperuri) proaspat macinat dupa gust.
Mod de preparare:
Intr-o cratita se topesc 60g de unt la foc mic,se adauga 60 g faina, amestecand cu o lingura de lemn, treptat se toarna lapte rece, amestecând pana cand sosul Béchamel este suficient de gros. Adaugati sare si piper.
Lasati la rece. Separati albusurie de galbenusuri Se amesteca galbenusurile cate unul pe rand in sosul Bechamel. Adaugati foie gras taiat cubulete si amestecati din nou. Se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare, dupa care se adauga usurel in compozitia deja facuta. Impartiti amestecul in mai multe forme de lut unse cu unt si presarate cu faina avand grija sa nu depaseasca 2 / 3 din forma deoarece budinca va creste. Coaceti 20 minute la foc mediu si nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii. Scoateti din cuptor si serviti imediat.
Pofta Buna!
Nota: despre Foie Gras vezi si: http://vinul.ro/foie-gras-%E2%80%93-ficatul-gastei-de-aur.html
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere