Ingrediente:
Pentru blat: 120 gr. zahăr pudră, 4 ouă, 60 gr. făină, 7 linguri
amidon de porumb; Pentru siropul de ceai:1 litru de apă, 70 gr. de
zahăr,
1 pachet de ceai negru cu bergamotă (am găsit în România pe net), 3-4 fructe de Kumquat - opțional (
niște fructe
portocalii micuțe); Pentru crema de
lămâie: 20 cl. de lapte cald, 120 gr. de unt, 2 gălbenușuri de ou, 3
linguri de Maizenă- amidon de porumb, 40 gr. de zahăr, 1 lămâie. Pentru
glazură:100 gr. ciocolată neagră, 3 linguri cafea lichidă, 50 gr.unt.
Mod de preparare:
Pentru blat:
Într-un castron,se bat ouăle cu zahărul. Când amestecul este gata, se
adaugă în ploaie făina și amidonul de porumb.Se toarnă în tava de copt
căptușită cu hârtie pergament, înainte și se nivelează cu o spatulă. Se
coace 15 minute la foc mediu. Atunci când este copt, se scoate
cu tot cu hârtia de copt și se roluiește pe un șervet umed.
Pentru siropul de ceai:
Într-o cratițăse pune la fiert apa, zahărul și fructele de Kumquat
tăiate pe din două cu coajă cu tot, după care se pun 2 plicuri de ceai și
se lasă infuzia de ceai să se răcească.
Pentru crema de lămâie:
Într-o cratiță, se încălzește, laptele. Într-un castron, combinați
gălbenușurile de ou cu zahărul și amestecați până când devine
spumos. Adăugați amidon de porumb. Adăugați apoi laptele fierbinte după
care turnați acest amestec într-o cratiță, pe care o veți ține pe foc
mic, 3 minute, fără a
opri amestecarea. Se toarnă apoi acest amestec într-un castron și se
adaugă 60
grame de unt în prealabil înmuiat. Radeți coaja de lămâie și
amestecați-o în compoziție, amestecați bine și dați la rece. Se scoate
apoi și se lasă până când crema este la temperatura camerei, și se
adaugă restul de unt în porții mici amestecând mereu.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere