Ingrediente:6-10 bucăți roșii uscate la soare în funcție de dimensiune, 2 jumătați de piept de pui dezosat, 8-10 măsline kalamata fără sâmburi, 150 gr. brânză feta mărunțită, ¼ cană apă clocotita, 1/2 ardei kapia, oregano uscat după plac, o legatură pătrunjel creț, 2 linguri ulei extravirgin de măsline, sare marină neiodată și piper alb proaspăt macinat după gust.
Mod de preparare: Spălați pieptul de pui, uscați-l cu șervet de hârtie de bucatărie,îndepărtați toată grăsimea de pe el, după care înveliți-l în folie de plastic și băteți-l pentru a obține o felie de carne cât mai plată la o grosime de aproximativ 6 cm, având grijă să nu rupeți carnea. Îndepărtați folia, ungeți pieptul de pui cu puțin ulei extravirgin de măsline și presărați oregano. Într-un castron mic, amestecați roșiile uscate la soare cu un pic de apa și lăsați-le timp de aproximativ 10 minute, după care le scurgeți și le puneți înapoi în bol. Se amestecă măslinele fără sâmburi și tăiate rondele, pătrunjelul, oregano rămas și ardeiul cu roșiile uscate tăiate mai mărunt. Adăugați feta, amestecând ușor. Pe bucățile de pui pregătite anterior, așezați o parte din mixul făcut, adăugând pătrunjel și piper proaspăt măcinat. Înfășurați totul și prindeți ruloul făcut cu o scobitoare ca să nu se deschidă. Puneți carnea astfel pregătită într-o tigaie bine încălzită și unsă cu puțin ulei și lăsăși să se facă aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
Îndepărtați ruloul din tigaie după acest timp, presărați-l cu puțină sare, și tăiați-l în rondele, așezați alături amestecul de roșii rămas și cartofi prăjiți (Patates Tiganites -Πατάτες Τηγανίτες). Serviți alături de o salată verde (Μαρουλοσαλάτα)
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere