Este primăvară și mazărea în grădină începe să se coacă, iar morcovii deja sunt măricei. Deci este timpul să postez o rețetă de sezon cu mazăre și morcovi. Mazăre proaspătă din grădină și morcovi fragezi asezonați cu mărar proaspăt care este foarte aromat, într-o combinație cu carne de vită sau miel și poate chiar și pui face acest preparat de duminică delicios și festiv. Poate și cu niște cartofi crocanți bine prăjiți alături. Dar să trecem la treabă.
Ingrediente: 0,500- 0,600 kg. kg. carne de vițel tăiată în bucăți mici ( dar o bucată mai fragedă) sau corespunzător carne de piept de pui dezosat și fara piele, 1 ceapă uscată de preferabil din cea albă că este mai dulce, 2-3 căței de usturoi, 3-4 fire de ceapă verde și 2 de usturoi verde, 100-120 ml. (aproximativ jumătate de cană) cu ulei de măsline extravirgin, 450-500 gr. mazăre, 3-4 morcovi mijlocii, 300-400 gr. roșii cherry ( eu le am în congelator, dar puteți să folosiți și roșii din conservă, o legătură mare de mărar proaspăt, sare și piper după gust, 3 cartofi noi mai măricei tăiați în sferturi, o linguriță miere cimbru,opțional 100 ml. vin roșu
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere