Poate feniculul este mai puțin folosit pe la noi dar se găsește prin toate magazinele mai mari. De obicei, bulbii de fenicul proaspeți sunt vânduți cu
tulpina încă fixată, iar frunzele proaspete la capătul tulpinii (arată ca mărar
proaspăt). Pentru această rețetă veți folosi bulbul de fenicul dar și un pic de
frunze. Totuși nu aruncați tulpinile deoarece le puteți folosi ca o completare perfectă la o supă de
legume, tocană sau orice alte feluri de mâncare. Ca un sfat vă recomand să lăsați salata să se odihnească cel puțin o oră
înainte de servire, pentru a ajuta aromele să se contopească împreună. Chiar este de preferat
să vă faceți salata cu o zi înainte și doar o aduceți la temperatura camerei înainte de servire, fiind astfel mult mai gustoasă. Dar să trecem la treabă.
Ingrediente: 1 bulb de fenicul
inclusiv frunzele verzi, două legături mari
de pătrunjel cu frunze crețe tocate fin, 3 cepe verzi tocate mai grosolan,
frunzele verzi ale bulbului tocate fin, sucul dintr-o 1/2
lamaie și coaja rasă, 30 ml
ulei de măsline extravirgin grecesc (cam două linguri), sare marină neuodată după gust, un strop de cremă de oțet balsamic, ceva crutoane la servire.
Mod de preparare: Tăiați bulbul de
fenicul în rondele, apoi în fâșii. Tăiați frunzele verzi la capătul tulpinilor
de fenicul. Puneți atât
bulbul de fenicul, cât și frunzele într-un bol, alături de ceapa verde, pătrunjelul, lămâia (suc și coajă), oțetul, sarea și uleiul de măsline. Amestecați totul foarte bine. Lăsați salata la
temperatura camerei, timp de o ora înainte de servire, cum am mai menționat. Ar merge foarte bine înainte de servire să amestecați și o mână de crutoane.
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere