Ingrediente pentru doua persoane:
0,750 kg. crevete
proaspăt, curățat și decorticat, 3 căței de
usturoi tocați mărunt, 1 ardei gras tocat mărunt, 2 cepe roșii tocate, 4-5 roșii coapte
mari tocate, 1 lingură pastă
de roșii, ulei
de măsline cât este necesar, 1 linguriță miere de cimbru, sare marină neiodată si piper proaspăt măcinat, 1 anason stelat, 20 ml. Ouzo de calitate, 200 gr. Feta
sfărâmată, oregano proaspăt, pătrunjel pentru decorat (opțional)
Mod de preparare:
Încălziți uleiul
de măsline într-o tigaie mare la foc mare. Încălziți și cuptorul. Când uleiul este
fierbinte, adăugați ceapa, usturoiul, adăugați rapid și mierea și piperul și lăsați timp de 3
minute sau până se înmoaie. Adăugați cam la jumatatea timpului și pasta de tomate. Adăugați creveții pe care în prealabil i-ați pudrat cu ulei de măsline sare și piper
și lăsați-i timp de 2 minute. Se adaugă apoi Ouzo iar când acesta evaporă tăria, se adaugă
roșiile date în prealabil pe răzătoare și sarea după care se aduce la fierbere. După ce a dat în clocot,
se lasă la foc mic să fiarbă timp de 5 minute. Adăugați
3/4 din Feta și oregano tot și dați la cuptor să mai fiarbă încă câteva minute (5-6 minute) sau până se topește brânza. Transferați în
farfurie și zdrobiți Feta rămas deasupra și garnisiți cu pătrunjel.
Atentie puteți elimina partea cu cuptorul și atunci tot timpul va sta la fier deasupra pe aragaz.
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere