Ingrediente:
1/2 cană bulion de
pui sau în lipsă doar apă, ½ cană ulei de
măsline, 1/2 cană zeamă de
lămâie proaspăt stoarsăamestecată cu zeamă de portocale proaspăt stoarse, 1 linguriță sare marină neiodată cu verdețuri, 1/4 lingurță muștar, 1 kilogram de
cartofi mari aproximativ 4, decojiți apoi tăiați la jumătate pe
lungime și încă o dată apoi, 1 lingură oregano
uscat, 1 lingură cimbru uscat, ceva rozmarin.
Mod de preparare:
Încălziți
cuptorul la maxim. Într-un vas care poate fi folosit în cuptor combinați bulionul de
pui/apa, uleiul de măsline,sucul de lămâie+portocale, muștarul și sarea. Puneți acum cartofii în
lichid cu tăietura în jos, având grijă să fie acoperiți cu lichid. Presărați oregano,cimbru și rozmarin peste cartofi. Gătiți cartofii pe foc mic, în cuptor
întorcându-i din când în când până când aceștia se fac și devin crocanți deasupra aprox.55- 60 de minute sau mai puțin în funcție de soiul folosit.
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere