luni, 3 august 2015

Crema de dovlecei a la Papagheorghiu

Ingrediente:

3 dovlecei de diferite culori (eu am in gradina galbeni,zuchini si cei normali), 4-5 fire de ceapa verde si doua-trei de usturoi, ulei de masline extravirgin cat este necesar, orez grecesc cu bobul rotund, sare marina neiodata si piper dupa gust, o cutiuta de 200 ml. de smantana lichida de gatit Olympus, o mana de busuioc. Pt. servit crutoane proaspat facute sau felii de dovlecel gratinate. In farfurie puteti adauga si cateva fire de arbagic (se gasesc in ghivece prin magazine si arata ca iarba) taiate mai maruntel. Dupa pofta la servit puteti adauga zeama de lamaie proapsat stoarsa si felii de feta.


Mod de preparare:

Curatiti de coaja superficial dovleceii si spalati-i bine, la fel procedati cu ceapa verde si usturoiul. Taiati dovleceii in cuburi sa se patrunda mai rapid. Inabusiti in oala de lucru in care ati pus ulei, usor ceapa si usturoiul, pudrate cu sare si piper dupa care adaugati orezul si mai caliti un pic cat sa se deschida orezul si sa amestece bine cu uleiul. Adaugati spre sfarsit si dovleceii.Stingeti cu apa cam 1 litru si jumatate si lasati sa fiarba cam 25-30 minute pana cand orezul si dovleceii se molesesc bine. Cam la jumatatea timpului adaugati si busuiocul. Mai adaugati sare si piper daca considerati. Cand credeti ca este gata adaugati si smantana si mai dati in cateva clocote. Dati la racit un pic si apoi pasati cu un mixer vertical. Serviti supa imediat, fierbinte pusa  in castroane  cu crutoane proaspat facute sau felii de dovlecel gratinat.

Spor la treaba si pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere