vineri, 21 ianuarie 2011

Cointreau-Lichior de portocale

Ingrediente;

1 l alcool alb  uz alimentar de 60-70  grade, 1 l lapte fiert,1 kg. zahar alb,coaja curatata de la 4 portocale maricele taiata felii mici.

Mod de preparare:

Toate ingredientele se pun intr-un vas mare care poate fi acoperit si se tin o luna la macerat.In fiecare zi se vantura cu polonicul de ciorba de 15-20 ori.Dupa o luna se filtreaza printr-un tifon si este gata de consumat. se pastreaza in sticle bine inchise.

Mult noroc si sanatate!

4 comentarii:

  1. L-am strecurat prin tifon si tot a ramas laptos. Cum sa procedez, sa fie limpede ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu are nimic daca este un pic laptos lichiorul asa trebuie sa fie. Incercati oricum sa puneti tifonul mai gros

      Ștergere
  2. Multumesc pentru raspuns. Am pus tifonul mai gros si tot laptos, iesea. Pana la urma, am facut o mica "inventie": intr-o palnie am pus 5 straturi de tifon si am "capusit" pe deasupra, cu dischete pentru demachiat. Am turnat lichiorul prin palnie si asa am obtinut un lichid limpede. A iestit, cam dulce si slab alcoolizat. Pe mine nu ma deranjeaza, dar sunt curioasa, daca asa trebuie sa fie. Mentionez ca am pus Vodca, in loc de alcool de uz alimentar. Aceasta, ar putea fi cauza....

    RăspundețiȘtergere
  3. De retinut inventia. Taria este in functie de taria alcoolului folsit, iar dulceata asa trebuie sa fie mai dulceag ca este doar lichior. sa-l beti cu placere

    RăspundețiȘtergere

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere