Ingrediente:
1 kg ardei gras diferite culori, 6 linguri ulei de masline extravirgin, 2 cepe rosii tocate, 100 g orez cu bobul lung , 200 g carne tocată de porc+vita , 1 lingura menta uscata, o legatura patrunjel maruntit, 2 lingurite scortisoara
400 g conserve de roşii tocate, (sau 3-4 roşii coapte mari rase) , cartofi felii, (opţional) ,sucul de la o lamaie mare sau doua mijlocii, 125 ml apă.
Mod de preparare:
Taiati coditele de la ardei si pastrati capacele, scoateti pielitele si samburii. Incalziti 4 linguri ulei de maslinesi sotati ceapa pana se inmoaie si se aureste (nu se arde). puneti si orezulsi mai invartiti un pic si adaugati carnea tocata. Adaugati ierburile scortisoara sarea si piperul si rosiile. Amestecati pana cand orezuldevine transparent si carnea pierde roseata. In acest timp preincalziti cuptorul. Folositi amestecul de carne pentru a umple lejer ardeii, punetii intr-o cratita si asezati felii de cartof intrte ei ca sa stea drepti, acoperiti ardeii cu capacele.Combinati sucul de lamaie, apa si uleiul ramas si turnati în cratita in jurul ardeiilor. Coaceţi pentru aproximativ 30 de minute pana cand ardeii sunt fragezi şi umplutura este gătită şi fierbinte. Serviti cu iaurt pe deasupra.
Kali Orexi! Pofta Buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere