vineri, 3 decembrie 2010

Berawecka (Prajitura traditionala Alsaciana pt. sarbatorile sfarsitului de an)

Ingrediente :

2 oua,1 kg de prun uscate, 500 g de smochine  uscate,500 g caise uscate ,500 g de curmale,250 g de stafide ,250 g de pere uscate, 250 g de mere uscate, 250 g de banane uscate (daca nu aveti vreuna dintre aceste fructe uscate inlocuiti-le cu ce gasiti; gasiti in toate magazinele sauin cele arabesti),coaja de la o portocala confiata ,deasemenea de la o lamaie, 100 g de cirese confiate,10 g de  scortisoara,1/2 pahar kirsch /cognac, cateva cuisoare



Mod de preparare:

Opariti fructele uscate , pe rand , cate 5 min. fiecare , in aceeasi apa .Taiati-le in bucati mici ( mai putin stafidele) si puneti-le intr-un castron. Adaogati si fructele confiate, scortisoara ,cateva cuisoare pisate si cognacul. Lasti la macerat 24h. Pastrati 250 ml din sucul rezultat , pentru glasare .Adaogati 2 oua batute , 2-3 linguri de faina . din aceasta compozitie faceti niste painisoare de 20 cm lungime , puneti-le in tava si coaceti 45 min la 150 grade . Scoateti si glasati cu sucul in care ati amestecat putin zahar . apoi bagati din nou la cuptor , inca 30 min.
Scoateti din cuptor si presarati cu nuca macinata . Lasati sa se raceasca , apoi inveliti in hartie de aluminiu si pastrati-le la loc uscat timp de 15 zile cel putin, inainte de a le servi .

Pofta Buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere