sâmbătă, 25 ianuarie 2020

Παπαγεωργίου Ελληνικός Γύρος Κεφτεδάκια-Papageorgíou Ellinikós Gýros Keftedákia- Chifteluțe grecești a la Papagheorghiu

Această rețetă o prepar  la cuptor, permițându-le astfel să se facă uniform pe toate părțile! Vă sfătuiesc însă să le puneți la copt pe un grătar așezat în tava de copt ca să nu trebuiască să le tot rotiți. Merg servite cu cartofi prăjiți și cu tzatziki. Dar se pot servi și într-o pită gen Girosul.


Ingrediente:


350 gr. carne  amestec tocată, 3 cepe  roșii tăiate mărunt, 1 cartof dat pe răzătoare, 1/2 cană pesmet peste care adăugăm 2 linguri de lapte, 1 legătură pătrunjel +1 de mărar tocate proaspăt, oregano, cimbrișor, 1/4 cană brânză feta sfărâmată, 2 lingurițe coajă  de lămâie rasă, 1 ou, 6 căței de usturoi tocați mărunt, nucșoară și scorțișoară după gust, sare marină neiodată și piper proaspăt măcinat
 
Mod de preparare: 


Dați drumul la cuptor și încălziți-l la maxim. Într-un castron cuprinzător așezati toate ingredientele și folosind  mâinile amestecați bine. Puneți un grilaj de răcire deasupra foii de copt cu care ați căptușit tava. Faceți cu aparatul de chiftele sau cu mâna, chifteluțele și așezați-le pe suportul de răcire. Ungeți ușor mâinile cu ulei sau apă și rotiți ușor chiftelele, astfel încât acestea să fie uniform rotunde.Dați la cuptor pentru aproximativ 15-20 minute sau până sunt gata. La sfârșit după ce închideti focul le lasați în cuptor încă câteva minute. Dacă aveți cuptor electric cu ventilator porniîi-l pentru 3-4 minute pentru a termina  gătitul  și a da o culoare frumoasă rumenă la exterior.

Spor la treabă și poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere