Acest desert statea in fiecare zi la mic dejun pe masa MS Regina Victoria a Marii Britanii, conform celor spuse de nepoata sa MS Regina Maria a Romaniei in cartea "Povestea vietii mele".
Ingrediente (4 portii):
1l de lapte fiert,4 linguri faina , 40 g unt,80 g brun,2 linguri de Maizena, 1 teaca de vanilie (sau 1 lingura zahar in care s-a tinut macar o saptamana un baton de vanilie),2 galbenusuri de ou, un aluat de tarta (75 gr. unt,1 ou intreg, un galbenus rascopt,dat prin sita, 30 gr. zahar , faina cat cuprinde)
Mod de pregatire:
Incalziti cuptorul lamaxim. Se amesteca faina in laptele fiert si racit, amestecand continuu ca sa nu facem cocoloase. Adaugam zahar, zahar vanilat, untul topit si amidonul. Se incalzeste usor, amestecand, formand opturi si rszuind in partea de jos pana se ingroasa ( consistenta trebuie sa semene cu un bechamel gros un pic) , moment in care lasam un pic sa se raceasca si adaugam galbenusurile unul cate unul continuand amestecarea. Se toarna amestecul pe un aluat de tarta. Puteti decora deasupra cu un gratar facut din aceiasi coca. Dati la cuptor intai la mediu aproximativ 10-12 min pana se maroneste deasupra, iar cand aluatul incepe sa se maroneasca, micsoram focul si mai lasam pentru inca aproximativ 15-20 de minute. Atunci cand lama unui cutit iese curata, e gata! .Se serveste calda.
Pofta Buna
Mai mancau la diverse ceaiuri -petreceri de copii: Topkuchen, Knuppelkuchen,Sandtorte si Waffeln.Regina Maria spune ca acestea erau bunatatile cele mai iubite in acea perioada. O sa caut retelele iar duopa ce le incerc le voi posta si pe blog
RăspundețiȘtergere