Ingrediente:
100 gr. spaghette de persoana (fierte al dente in apa clocotita cu sare); Ingrediente sos:200 gr. rosii chery taiate pe din doua si cu semintele scoase, 4 ardei grasi mici taiati bucatele, 1 lingurita de capere, 6 masline taiate felii subtiri,1 tulpina cu tot cu frunze de apio,1-15 frunze busuioc maruntite plus inca pe atata pentru decor, ceva cimbru uscat, ceva oregano uscat,ceva menta uscata, 1-2 catei de usturoi, sare marina neiodata si piper dupa gust, 125 ml. ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
Puneti la fiert apa cu sare in oala de fiert paste cu strecuratoare. Cand da in clocot, puneti spaghetele si masurati timpul conf. ambalajului din momentul in care incepe din nou sa clocoteasca mai putin 1-2 minute ca sa iasa al dente. Cand sunt gata le scurgeti bine le amestecati cu sosul preparat intre timp ca in reteta de mai jos, decorati cu frunze proaspete de busuioc si serviti imediat.
Preparare sos . Spalati bine toate ingredientele, tineti putintel in apa caperele, taiati ardeii si tulpina de apio in bucati mici, taiati rosiile in doua si scoteti-le semintele, taiati maslinele, maruntiti frunzele de busuioc. Toate aceste ingrediente le puneti intr-un castron cuprinzator, le stropiti cu uleiul de masline, le adaugati: menta,oregano si cimbru dupa care amestecati gentil. Acoperiti vasul cu o folie si dati la rece cel putin trei ore pentru a se marina ( se poate lasa si peste noapte dar nu mai mult).
Inainte de a servi , scoateti sosul din frigider cu 1/2 ora .
Cam atata,spor la treaba si pofta buna!
100 gr. spaghette de persoana (fierte al dente in apa clocotita cu sare); Ingrediente sos:200 gr. rosii chery taiate pe din doua si cu semintele scoase, 4 ardei grasi mici taiati bucatele, 1 lingurita de capere, 6 masline taiate felii subtiri,1 tulpina cu tot cu frunze de apio,1-15 frunze busuioc maruntite plus inca pe atata pentru decor, ceva cimbru uscat, ceva oregano uscat,ceva menta uscata, 1-2 catei de usturoi, sare marina neiodata si piper dupa gust, 125 ml. ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
Puneti la fiert apa cu sare in oala de fiert paste cu strecuratoare. Cand da in clocot, puneti spaghetele si masurati timpul conf. ambalajului din momentul in care incepe din nou sa clocoteasca mai putin 1-2 minute ca sa iasa al dente. Cand sunt gata le scurgeti bine le amestecati cu sosul preparat intre timp ca in reteta de mai jos, decorati cu frunze proaspete de busuioc si serviti imediat.
Preparare sos . Spalati bine toate ingredientele, tineti putintel in apa caperele, taiati ardeii si tulpina de apio in bucati mici, taiati rosiile in doua si scoteti-le semintele, taiati maslinele, maruntiti frunzele de busuioc. Toate aceste ingrediente le puneti intr-un castron cuprinzator, le stropiti cu uleiul de masline, le adaugati: menta,oregano si cimbru dupa care amestecati gentil. Acoperiti vasul cu o folie si dati la rece cel putin trei ore pentru a se marina ( se poate lasa si peste noapte dar nu mai mult).
Inainte de a servi , scoateti sosul din frigider cu 1/2 ora .
Cam atata,spor la treaba si pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere