duminică, 1 aprilie 2018

Αρνάκι Φρικασέ- συνταγή του Παπαγεωργίου - Fricasse cu carne de miel a la Papagheorghiu

Daca de Craciun am facut (specific meselor de Craciun la greci) Fricasse grecesc cu carne de porc 
acum de Pasti vom face Αρνάκι Φρικασέ- Fricasse cu carne de miel



Ingrediente:

 750 gr. carne miel de preferat de la o pulpa (taiata in bucati medii date cu ulei de masline si pe care le condimentam din belsug cu sare si piper proaspat macinat pe toate partile-puteti lasa cu bucati de os fara nici o problema), ulei de masline extravirgin cat este necesar, sare marina neiodata si piper proaspat macinat, 1 cub de bulion de legume sau zeama de legume daca aveti facuta, apa cat este necesar, ceva chimion, 15-20 fire ceapa verde, 4-5 de usturoi verde, o salata verde (daca gasiti laptuci si mai bine),  marar tocat fin

Ingrediente pentru sosul de lamaie de ou:

  4 galbenusuri de ou, coaja rasa si sucul de la 2 lamai bio+ o lamaie doua de decor taiata rondele, sare marina neiodata si piper proaspat macinat. ( se poate adauga o lingura de tahini optional pentru subtierea sosului dar si pentru a da o aroma speciala)
   

 Mod de preparare: 

Puneti la foc o tigaie/oala adanca cuprinzatoare cu ceva ulei de masline in care veti cali un picut ( cat sa se maroneasca un picut pe toate partile -aproximativ 2-4 minute) pe toate partile carnea pregatita de dinainte. Adaugati apa (cat sa fie cam la jumatatea bucatilor de carne) dupa care cubul de bulion si imediat chimionul. Lasati la foc mic sa fiarba  o ora,acoperit cu un capac, putand completa daca scade prea mult cu apa calduta. In acest timp veti pregati verdeturile: taiati ceapa si usturoiul in bucati mai maricele sa nu se destrame in sos si salata in fasii mai late, dupa care mararul ( cam o treime o lasati alaturi sa o folosim mai tarziu). Cand carnea este aproape gata adaugati ceapa, usturoiul, o parte din marar si salata in tigaie/oala. Acoperiti la loc cu capacul si continiati fierberea inca 10-15 minute sau pana verdeturile sunt inmuiate .
In acest timp pregatiti sosul Avgolemono (lamâie si ou). Intr-un bol, bateti energic galbenusurile dupa care adaugati sarea, piperul, coaja si sucul de lamaie pana se combina complet.Acum optional se poate adauga tahini.La sfarsit adaugati restul de marar. Adaugati 1-2 polonice deasupra din zeama in care s-a gatit mielul si amestecati bine. Cand mancarea este gata ,opriti focul lasati 1-2 minute dupa care adaugati soul Avgolemono si mai invartiti un pic cu lingura prin oala.  Puteti da la servit. Dupa ce ati pus in farfuria adanca in care veti servi dati pe deasupra cu un picut de ulei de masline si decorati cu rondele de lamaie. Puteti sa mai presarati si un picut de marar proaspat taiat.  

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere